AMD podporuje herní festival GAME EXPO 2011

Společnost AMD (NYSE: AMD) oznámila, že se stala jedním z hlavních partnerů a sponzorů třetího ročníku mezinárodní výstavy a herního festivalu GAME EXPO 2011. Událost se uskuteční od 18. do 20. března 2011 v kongresovém centru Istropolis v Bratislavě. GAME EXPO je přední mezinárodní herní festival a setkání hráčů, na kterém jsou představeny nejnovější herní tituly od největší vydavatelů her. Fanoušci tak mají příležitost vyzkoušet všechny druhy her od nejnovějších videoher až po tradiční karetní nebo deskové hry. Během tří dnů nabídne GAME EXPO bohatý a rozmanitý program.

Připraveno je promítaní nejnovějších filmových hitů, výstava elektronických, deskových a karetních her, L.A.R.P., prezentace vývojářských studií, rozličné soutěže a utkání, přednášky o historii a současných herních trendech.

„Jsme velmi rádi, že můžeme spolupracovat se společností AMD, protože jako přední výrobce CPU, může pro náš festival poskytnout ty nejvýkonnější procesory,” komentuje Róbert Žittňan, marketingový a PR manažer a hlavní koordinátor festivalu GAME EXPO. „Spojení grafických karet AMD Radeon HD a cenově dostupných počítačů založených na platformě AMD poskytuje vynikající výkon, zcela vyhovující nárokům všech hráčů.”

„Právě kombinace rychlého procesoru a nejvýkonnější grafické karty na herní platformě AMD umožní hráči ovládat a řídit celý průběh hry, což je nesmírně důležitý faktor pro celkový dojem z nejmodernějších her současnosti,” dodává Martin Káňa, obchodní manažer pro střední a východní Evropu a Pobaltí. “Vzhledem k tomu, že herní komunita je pro nás velmi důležitá, jsme velmi rádi, že festival GAME EXPO 2011 můžeme podpořit našimi nejnovějšími procesory AMD a na akci se velice těšíme.”

O společnosti AMD

Společnost AMD je inovátorem v oblasti konstrukce počítačových komponent a je předním zprostředkovatelem budoucí éry živých digitálních zážitků díky svým přelomovým akcelerovaným procesorům (APU) AMD Fusion. Grafické a výpočetní technologie společnosti AMD jsou základem mnoha řešení včetně osobních počítačů, herních konzolí a serverů, sloužících internetovému obsahu i podnikovému využití. Více informací naleznete na http://www.amd.com.

O festivalu GAME EXPO

Game Expo je přední mezinárodní herní festival, který se koná v Bratislavě na Slovenku. První ročník této akce se konal v roce 2009 jako ojedinělá výstava a konference, která představuje hry od elektronických až po karetní a deskové hry. GAME EXPO 2011 se koná od 18. do 20. března v kongresovém centru Istropolis. Podrobnější informace a novinky z festivalu najdete na internetové stránce: http://www.game-expo.sk/ .