Jan Zadák byl jmenován viceprezidentem pro obchod, marketing a strategii HP v divizi Enterprise Business

Společnost HP oznámila, že Jan Zadák byl s platností od 1. května 2011 jmenován výkonným viceprezidentem pro obchod, marketing a strategii divize HP Enterprise Business. Jan Zadák tak nyní bude zodpovědný za obchodní výsledky divize, jejíž obrat je přibližně 57 miliard amerických dolarů ročně. (TZ)

Úkolem Jana Zadáka v nové pozici bude řízení celé obchodní jednotky HP Enterprise Business na všech celosvětových trzích. Bude tedy zodpovědný např. za vedení týmů specializovaných na celosvětovou strategii společnosti, rozvoj spolupráce s klíčovými partnery či profitabilní růst všech dílčích divizí obchodní jednotky HP Enterprise Business – podnikových úložných zařízení, serverů, síťových prvků, softwaru a služeb.

Řídit bude rovněž obchodní a marketingové činnosti pro zákazníky z řad podniků i veřejného sektoru. Jeho přímou nadřízenou se stává Ann Livermore, výkonná viceprezidentka divize HP Enterprise Business.

Na nové pozici Jan Zadák vystřídá Thomase E. Hogana, který k 31. květnu 2011 odchází z HP na vlastní žádost. Pod vedením Hogana začala v HP probíhat rozsáhlá prodejní a marketingová transformace, jejímž cílem je další růst prodejů špičkových podnikových řešení HP, a vznikla globální Instant-On Enterprise strategie pro podniky a státní správu. Do konce května Hogan postupně předá své pravomoci a projekty Janu Zadákovi.

„Formování špičkového týmu vrcholových manažerů zodpovědných za globální výsledky patří k mým nejdůležitějším cílům,“ řekl Léo Apotheker, prezident a CEO společnosti HP. „Jsem proto velmi rád, že jednu z nejdůležitějších rolí v HP převezme právě Jan, který neustále prokazuje vynikající schopnosti a výsledky.“

Jan Zadák patřil během celé kariéry v HP k lídrům ve vývoji a implementaci řešení HP, prokázal vynikající manažerské a prodejní výsledky. K týmu HP se připojil ještě v rámci společnosti Compaq Computer v roce 1997 a postupně zastával vedoucí lokální i regionální role, jejichž společným jmenovatelem byl zejména rychlý obchodní růst.
Jeho dosud poslední pozicí v HP, kterou zastával od dubna loňského roku, byl senior viceprezident a výkonný ředitel divize HP Enterprise Business pro region EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika). O jeho nástupci na této pozici bude rozhodnuto v průběhu nejbližších týdnů.

„Jan vnáší do své nové role silné vůdčí schopnosti, vynikající obchodní prozíravost a dravost po úspěšných výsledcích,“ uvedla Ann Livermore. „Neustále potvrzuje své kvality a zkušenosti s řízením obchodních operací v celé šíři produktového spektra HP i schopnost vytvářet kvalitní vztahy se zákazníky na všech klíčových trzích.“
„Těší mne, že zákazníkům dnes pomáhám řešit i ty nejsložitější problémy, čímž současně roste i náš tržní podíl,“ prohlásil Jan Zadák. „Budu stejně jako dosud budovat nejlepší prodejní a marketingovou organizaci v celém IT odvětví.“

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged