Ericsson rozšiřuje spolupráci v oblasti manažovaných služeb s brazilskou firmou Telefónica

Ericsson (burza NASDAQ:ERIC) uzavřela s předním brazilským telekomunikačním operátorem Telefónica smlouvu o manažovaných službách týkající se údržby v terénu v největším brazilském městě São Paulo. Ericsson se ve smlouvě zavázal zajistit řadu provozních služeb v terénu, dohled nad pevnou sítí firmy Telefónica a její údržbu v těchto částech města São Paulo: Campo Limpo, Campo Belo, Jabaquara, Consolaçao a Ipiranga. Manažované služby budou poskytovány v prostředí, kde působí více různých dodavatelů. (TZ)

Sergio Quiroga, ředitel Ericssonu v Latinské Americe a Karibiku, prohlásil: „Další rozšíření našeho působení v oblasti manažovaných služeb prostřednictvím spolupráce s firmou Telefónica je pro Ericsson významným krokem. Nově uzavřená smlouva dále upevní vůdčí pozici Ericssonu v oblasti manažovaných služeb v Latinské Americe i v ostatních částech světa.“

Brazilská firma Telefónica již v minulosti využila metody a nástroje manažovaných služeb od Ericssonu. Nová smlouva dále rozšiřuje provádění stávajících manažovaných služeb od Ericssonu s uplatněním osvědčených metod a nástrojů. V roce 2008 uzavřel Ericsson s brazilskou firmou Telefónica smlouvu o údržbě optické sítě tohoto telekomunikačního operátora v terénu ve státě São Paulo.

Společnost Ericsson nabízí nejucelenější manažované služby v telekomunikačním odvětví. Patří sem návrh, vybudování, provoz a správa běžného provozu sítě zákazníka, včetně služeb koncovým uživatelům a systémů obchodní podpory, hosting řešení servisní vrstvy a zajištění pokrytí sítě a kapacity na vyžádání. Společnost Ericsson zaměstnává k plnění všech smluv uzavřených s obchodními partnery více než 45 000 servisních odborníků a spravuje sítě, které využívá více než 800 milionů uživatelů po celém světě.

Poznámky redaktorům:

Ericsson lands managed services deal in Brazil

Multimediální obsah týkající se naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.

www.ericsson.com

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/technologyforgood

www.youtube.com/ericssonpress