BE GLOBAL CLUB – seminář pro ty, kteří chtějí být globální

Podnikatelská síť TUESDAY Business Network připravila pro své členy i další zájemce z řad široké veřejnosti novou sérii podvečerních setkání s názvem BE GLOBAL CLUB. Tematicky budou tyto akce zaměřeny na export a vše co s ním souvisí. (TZ)

Obsahovou náplní akcí pod hlavičkou BE GLOBAL CLUB bude vedle exportu také globální nákup, marketing, využívání mezinárodních týmů, kotace na burzách a další aspekty globálního prostředí. Účastníci se z případových studií dozvědí podrobněji o osvědčených manažerských postupech, ale i o rizicích a chybách, kterým je dobré se vyhnout.

„Chceme především podpořit české firmy a jejich úsilí stát se špičkovými hráči na světovém trhu,“ komentuje Petr Koubský, programový ředitel TUESDAY Business Network, a dodává: „Vedle předávání informací a praktických zkušeností nabídneme účastníkům i výrazný prostor pro seznamování a navazování kontaktů důležitých pro jejich byznys.“

První setkání, které nese motto „Svět je náš trh“, se uskuteční ve čtvrtek 6. října 2011 od 18 hodin v prostorách hotelu Palace v Praze. Na programu budou příběhy úspěšných českých firem, kterým se podařilo prosadit se ve světě a stát se tak součástí globální ekonomiky. Podrobnosti k obsahu a vystupujícím, včetně možnosti registrace, jsou k dispozici na webových stránkách akce.

Vybíráme z programu BE GLOBAL CLUB:

6. října 2011

EDUARD KUČERA, jeden ze zakladatelů společnosti AVAST Software

  • globální úspěch firmy vyvíjející antivirový software, který používá přes 170 milionů uživatelů na celém světě

OTAKAR MÜLLER, obchodní ředitel společnosti Conel

  • zkušenosti se zahraničním obchodem s produkty z oblasti bezdrátové komunikace pro průmyslové odvětví

3. listopadu 2011

LUDĚK NIEDERMAYER, ředitel oddělení Consulting ve společnosti Deloitte, bývalý viceguvernér ČNB

  • problémy exportérů s kurzovými výkyvy, praktické zkušenosti a techniky, jak se s tímto kolísáním vyrovnat

BE GLOBAL CLUB je určen především podnikatelům a manažerům bez ohledu na obor, kteří se nechtějí omezovat pouze na český trh, ale mají ambice dodávat své výrobky a služby do celého světa. Na přípravě programu se podílí programový board, mezi jehož členy patří mimo jiné i ONDŘEJ BARTOŠ (Credo Ventures) a MICHAEL ROSTOCK-POPLAR (Venture Capital).Pořadatelem nového seriálu BE GLOBAL CLUB je síť TUESDAY Business Network, kterou organizačně zastřešuje společnost Internet Info. Partnerem je Česká spořitelna. Mediálně akci podporuje časopis Euro a server E15.cz.

TUESDAY Business Network (www.tuesday.cz) je sdružení poskytující platformu pro setkávání, navazování kontaktů a sdílení informací mezi podnikateli, investory a profesionály v oblasti technologií a inovací. Je pořadatelem řady odborných seminářů a konferencí zaměřených na využití technologií v praxi.

Internet Info, s.r.o. (www.iinfo.cz) představuje jednu z největších mediálních společností českého internetového trhu. Je vydavatelem řady specializovaných zpravodajských a zábavních serverů, které patří ke špičce ve svém oboru. Současně se zaměřuje na produkci odborných konferencí, seminářů a školení.