Samsung zahájil spolupráci s ČVUT v rámci vývoje aplikací pro tablety

25. října 2011 – Společnost Samsung předala Českému vysokému učení technickému v rámci projektu „Budoucnost virtuálně – usnadnění života“ 50 kusů tabletů Samsung GALAXY Tab 10.1, které mají studentům napomoci při vývoji aplikací pro operační systém Android. Studenti Fakulty elektrotechnické v rámci předmětu Vývoj internetových aplikací budou rozděleni do skupin a pro zdárné zakončení předmětu musí jimi vyvinuté aplikace odprezentovat a ukázat jejich funkčnost právě na tabletech Samsung GALAXY Tab 10.1. (TZ)

„Pro ČVUT je spolupráce se společností Samsung velkou příležitostí, protože se odhaduje, že v roce 2015 bude internet navštěvován více právě z tabletů, než z klasických stolních počítačů,“ říká Jan Šedivý, předseda Správní rady Nadace ČVUT Media Lab, FEL a ředitel této Nadace. „Téma Ulehčení života studentům je stanoveno pouze pro letošní rok. Do budoucna plánujeme zaměřit se při vývoji aplikací také na oblasti, které budou mít maximální přínos pro veřejnost. Mohou jimi být například cestování, doprava, moderní domácnost, volnočasové aktivity, či komunikace jako taková,“ dodává Šedivý.

„Spolupráce s Českých vysokým učením technickým je podporována celosvětovou strategií společnosti Samsung, kdy vyhledáváme příležitosti zapojit se do spolupráce s prestižními univerzitami po celém světě,“ říká Zdeněk Paškevič, produktový manažer divize Telco společnosti Samsung. „Studenti kybernetiky na ČVUT pro nás tvoří velmi důležitou komunitu, se kterou chceme nadále spolupracovat,“ odhaluje plány do budoucna Paškevič.

Každý semestr vznikne v rámci předmětu Vývoj internetových aplikací 14 nových aplikací, přičemž ty nejlepší aplikace mohou být ke stažení zdarma v obchodě Samsung Apps.

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 135,8 miliard amerických dolarů. Společnost Samsung Electronics zaměstnává zhruba 190 500 pracovníků ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě a je rozdělena do osmi nezávislých obchodních společností: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor and LCD. Značka Samsung Electronics je jednou z nejdynamičtěji rostoucích globálních značek dneška. Samsung Electronics je předním výrobcem digitálních televizorů, paměťových čipů, mobilních telefonů a TFT-LCD displejů.

Více informací naleznete na www.samsung.cz a www.samsung.cz/blog.