Novým ředitelem LMC se stal Raimo Mäkilä, šéf divize Marketplaces finské Alma Media

Praha 6. ledna 2012 – Společnost LMC, lídr tuzemského on-line pracovního trhu a provozovatel nejznámějších pracovních portálů Jobs.cz a Prace.cz, má po začlenění do nádnárodní mediální skupiny Alma Media nového ředitele. Stal se jím Raimo Mäkilä, který je také viceprezidentem Alma Media pro divizi Marketplaces, jejíž součástí se LMC dne 2. ledna 2012 stala. (TZ)

Raimo Mäkilä v LMC na pozici generálního ředitele nahradil Libora Malého, od něhož Alma Media počátkem ledna letošního roku získala 100% vlastnický podíl ve společnosti. Libor Malý bude nadále poradcem vedení LMC i Alma Media v klíčových otázkách rozvoje firmy.
Raimo Mäkilä také působí na pozici Senior Vice President Alma Media, a to již od roku 1999, kdy nastoupil do čela jedné ze tří hlavních divizí celé skupiny – Marketplaces. Ta se zaměřuje na rozvoj a poskytování on-line služeb a řešení v několika evropských zemích, včetně České republiky.

„Věřím, že úspěch je výsledkem práce talentovaných a motivovaných lidí. V LMC jich je dost a já se chci postarat o to, aby to tak bylo i nadále a LMC si uchovala svou vynikající firemní kulturu. LMC bude v Alma Media klíčovým prvkem dalšího silného rozvoje on-line služeb v nadnárodním rozměru, a to nejen v oblasti náboru zaměstnanců. Je to vskutku zajímavá příležitost jak pro mne osobně, tak i mé kolegy a spolupracovníky zde v ČR i v dalších zemích,“ uvedl Raimo Mäkilä.

Raimo do Alma Media přišel v roce 1998, předtím pracoval například ve společnostech Helsingin Sanomat (1994 – 1997) či Alexpress Oy (1998). Raimo je ženatý a má dvě dospělé dcery. Mezi jeho záliby patří jogging, běh na lyžích i klasický běh. Raimo každý rok absolvuje alespoň jeden maraton, letos v květnu by se rád zůčastnil mezinárodního Pražského maratonu.

V případě zájmu Vám další informace poskytne:
Tomáš Ervín Dombrovský, tiskový mluvčí LMC, tomas.dombrovsky@lmc.eu, tel.: +420 725 072 166

Poznámka pro redaktory:

LMC s.r.o. je součástí nadnárodní skupiny Alma Media a již šestnáct let také nejvýznamnějším operátorem na českém elektronickém trhu práce, který prostřednictvím řady aktivit soustavně rozvíjí. LMC provozuje nejznámější pracovní portál Jobs.cz, určený pro elitní pozice na tuzemském trhu, jehož součástí je také služba propojující pracovní trh se vzdělávacím systémem – Jobs.cz Vysoké školy. Do rodiny LMC patří také největší pracovní portál na českém internetu Prace.cz. Na obou portálech je nyní dohromady již více než milion registrovaných uživatelů. LMC v současnosti pravidelně obsluhuje více než 9 000 firemních zákazníků z ČR i zahraničí, kterým dodává mj. řešení pro správu získávání a výběru zaměstnanců LMC G2, moderní diagnostický nástroj Psychometrie on-line a poskytuje jim poradenství v oblastech HR Marketingu a Talent Managementu. Více informací na www.lmc.eu.

Alma Media je dynamická mediální skupina se sídlem ve finských Helsinkách, jejímiž nejznámějšími produkty jsou Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti a Etuovi.com. Jednou z divizí společnosti je Marketplaces, zaměřená na rozvoj a poskytování on-line služeb a řešení v řadě evropských zemích, včetně České republiky. Alma Media zaměstnává přibližně 3 000 profesionálů. Čisté tržby společnosti v roce 2010 dosáhly hodnoty 311,4 milionu EUR při provozní marži ve výši 13,9 procenta. Akcie Alma Media (ALN1V) jsou obchodovány na Helsinské burze NASDAQ OMX. Více viz www.almamedia.fi.