HP: Přibližně 70 % zobrazovacího systému tiskárny se nachází v tiskové kazetě

PRAHA, 8. února 2012 – Leobert Faessler, HP LaserJet Supplies Product Marketing Manager EMEA, pohovořil na pražské tiskové konferenci společnosti HP o technologiích, jež se skrývají za současnými tonery HP. Tématy jeho prezentace byla rizika plynoucí z užívání neoriginálních tiskových kazet, představení softwaru HP pro ověřování pravosti tiskové kazety, ale také vztah společnosti HP k životnímu prostředí. (TZ)

Tisková kazeta není jen obal

Originální tisková kazeta je důmyslný komponent tiskárny a představuje až 70 % zobrazovacího systému celé tiskárny. Je navržena tak, aby efektivně spolupracovala s tiskárnou a dosahovala těch nejlepších výsledků. Důležitou roli při kvalitě tisku hraje přesné navržené množství jednotlivých složek v náplni, a to s konstantními  výrobními podmínkami a s předvýrobní a povýrobní kontrolou. Levné padělky tyto parametry nesplňují, neposkytnou vám spolehlivé výsledky či konstantní výkon během své doby životnosti. Uživatelé se tak mohou setkat s výrazně nízkou kvalitou tisku, opakovanými pokusy o tisk kvůli chybným výtiskům, rychlému opotřebení zařízení nebo dokonce s jeho úplným poškozením.

Software HP pro ověření pravosti tiskové kazety

Instalace a použití softwaru je jednoduché, pomoci  vám může ilustrační  video. Kromě využití aplikace je dobré dodržovat i pár základních tipů, kterými můžete padělek odhalit ještě před jeho koupí (např. pokud není tisková kazeta v originálním obalu nebo je její obal poškozen). Nejlepším způsobem ověření pravosti je kontrola bezpečnostní známky na obalu.

Bezpečnostní známka na originálech

Veškerá balení tonerových kazet HP pro laserový tisk jsou vybavena bezpečnostní známkou s nápisem „Original Toner“ (při inkoustech „Original Ink“). Modrá nálepka je vždy umístěna na části balení, které se při otevírání musí odtrhnout. Známka má speciální holografickou úpravu. Její kontrastní polovina a nápisy „Original Toner“ mění barvu při náklonu ze strany na stranu z tmavě modré na světle modrou. Symboly OK a  se pohybují v opačných směrech při naklápění dopředu a dozadu a souhlasně při náklonu ze strany na stranu. Tyto změny na bezpečnostní známce můžete vidět zde.
HP a životní prostředí

Společnost HP poskytuje program HP Planet Partners, který funguje již od roku 1991 a který představuje snadný způsob recyklace tiskových kazet nebo tonerů.

V rámci této služby mají zákazníci HP možnost odeslat použité tonery a kazety s tím, že poštovné za ně hradí společnost HP. Tento program je zaměřen jak na komerční společnosti, tak i neziskové organizace a fyzické osoby.

Cílem programu Planet Partners je snížit ekologickou stopu. Jedním z mnoha důkazů o smyslu této snahy může být 200 000 tun vypotřebovaných kazet, což představuje ekvivalent 389 milionů tonerů LaserJet a inkoustových kazet, které byly v letech 1999 – 2010 recyklovány a použity pro výrobu nových.

Rovněž i krabice s tonerovými kazetami HP LaserJet jsou z 80 % vyrobeny z recyklovaných materiálů a všechna balení kazet jsou také dále recyklovatelná.

O společnosti

HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služebIT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz

Tagged