Jizdnirady.idnes.cz jsou nejlepším evropským vyhledávačem dopravního spojení

České softwarové řešení dobylo Evropu. Komplexní stránky s jízdními řády všech dopravců Jizdnirady.idnes.cz se staly nejlepším vyhledávačem dopravního spojení celého kontinentu. (TZ)

Ocenění udělila Evropská komise v rámci soutěže o nejlepší multimediální plánovač cest. Jizdnirady.idnes.cz zvítězily v konkurenci 12 evropských projektů. Hlavním kritériem pro výběr vítěze byla kombinace různých druhů dopravy a minimální omezenost státními hranicemi.

„Je to skvělá zpráva. Těší nás, že kromě jeden a třičtvrtě milionu spokojených uživatelů, které Jízdní řády iDNES.cz navštíví měsíčně, ocenila jejich kvalitu i nadnárodní porota,“ uvedl ředitel internetových projektů MAFRA Jaroslav Kábele.

Petr Stříbrný, produktový ředitel společnosti CHAPS, která systém vyvinula a na stránky iDNES.cz dodává, konstatoval: „To, že náš český vyhledávač dopravního spojení mezi ostatními evropskými projekty obstál, ba co víc, že je dle Evropské komise předčil, považuji především za ocenění unikátního rozhodnutí České republiky – garantovat správnost a aktuálnost dat obsažených v IDOS.“

Oblibu vyhledávání dopravního spojení dokládá i meziroční nárůst uživatelů. Počet RU vzrostl od ledna 2011 o 7% na současných 1 759 596 RU (za leden 2012). Vzrostl i počet zobrazených stránek o 5,5% na 67 606 352 a stejně tak i počet návštěv, ty zaznamenaly nárůst o 8%.

Jizdnirady.idnes.cz tak nabízejí i zajímavé možnosti reklamy pro klienty.  “Reklama na Jízdních řádech je významnou složkou naší reklamní nabídky,“ říká Jiří Otevřel, obchodní ředitel pro on-line reklamu a internet MAFRA. „Využívají ji především klienti hledající masový zásah, ale také klienti, kteří cílí na mladou cílovou skupinu a ženy.  Hojně využívaná je reklamní plocha Regiobox, jež je cílena regionálně, a to tak, že reaguje na vyhledávání cílové destinace.“

O mediální skupině MAFRA:

Mediální skupina MAFRA sdružuje pod svou střechou produkty ze všech oblastí mediálního trhu. Vlajkovou lodí je nejčtenější seriózní deník Mladá fronta DNES, druhým deníkem ve skupině jsou Lidové noviny, nově přibyl bezplatný deník Metropolitní Expres. Zpravodajské portfolio doplňují zpravodajský portál iDNES.cz a server Lidovky.cz. Do skupiny patří i dvě pražská rádia – Expresradio 90,3 FM a Rádio Classic FM a hudební televize Óčko.