Nová mobilní verze iDNES.cz přehraje video a snáze se ovládá

Zpravodajský portál iDNES.cz připravil novou verzi zobrazení svých stránek na chytrých telefonech. Dotyková verze se svou funkčností blíží mobilním aplikacím. Přehraje také video a umožní pohodlné prohlížení fotografií v galeriích. (TZ)

Nová dotyková verze na adrese t.idnes.cz nabízí pohodlnější ovládání než původní m.idnes.cz. Je k dispozici pro majitele telefonů s operačními systémy Android, iOS a Windows Phone 7. Využívá moderních trendů v tvorbě mobilních webů tak, aby nabídla uživateli příjemný zážitek a usnadnila mu používání webu. Umožňuje ovládání gesty, umí i snadné zvětšování písma, lze přes ni také přidávat ohlasy do diskusí k článkům.
Po dokončení testování nabídne čtenářům i další služby jako počasí, online přenosy a reportáže, TV program a další. Uživatelé s vhodným telefonem budou na novou verzi přepnuti automaticky, typ jejich telefonu software pozná.

Kromě uživatelů by výhody nové verze měli ocenit i inzertní partneři. „Vzhledem k tomu, že tato verze je optimalizována především pro telefony s dotykovým displejem, předpokládáme, že bude možno lépe zacílit mobilní reklamu na klienty z vyšších příjmových skupin,“ říká Jiří Otevřel, obchodní ředitel pro on-line reklamu a internet MAFRA, a.s. „Formáty reklamy v nové verzi mobilní verze iDNES.cz budou shodné s dosavadními,“ dodává.

O mediální skupině MAFRA:

Mediální skupina MAFRA sdružuje pod svou střechou produkty ze všech oblastí mediálního trhu. Vlajkovou lodí je nejčtenější seriózní deník Mladá fronta DNES, druhým deníkem ve skupině jsou Lidové noviny a bezplatný deník Metro. Zpravodajské portfolio doplňují zpravodajský portál iDNES.cz a server Lidovky.cz. Do skupiny patří i dvě pražská rádia – Expresradio 90,3 FM a Rádio Classic FM a hudební televize Óčko.