Audiokniha Zeptej se táty nyní exkluzivně ke stažení pouze v Audiotéce

Právě vychází audioverze jednoho z nejvýraznějších českých románů posledních let Zeptej se táty předčasně zesnulého spisovatele Jana Balabána (1961-2010). Audioknihu připravilo vydavatelství Radioservis a již nyní je exkluzivně k dispozici ke stažení v elektronické podobě na www.audioteka.cz. (TZ)

Poslední román Jana Balabána vyšel v nakladatelství Host několik týdnů po autorově smrti a získal řadu významných ocenění v čele s cenou Magnesia Litera – Kniha roku 2011. Děj osciluje kolem umírání a smrti otce tří dospělých sourozenců, jež vyvolá tok asociací, reflexí, vzpomínek, úvah, otázek a pochybností, které jsou často formulovány v dialozích. Je tu všudypřítomný hovor, snaha a potřeba zeptat se, vyptat se, dobrat se hovorem podstaty – všeho. Života i smrti.

Jan Balabán žil celý život v Ostravě a na audioknize se podílely výrazné osobnosti úzce spojené s místní kulturní scénou. Knihu čte herec Norbert Lichý, režie se ujal Radovan Lipus. Autorem obrazu použitého na obálce audioknihy je Daniel Balabán, bratr autora.

Nahrávka v délce přesahující 3 a půl hodiny stojí v elektronické formě 249 Kč, verze na CD mp3, která vychází 9. května, bude v knihkupectvích k dostání za 299 Kč.

O Audiotéka.cz

Audiotéka.cz od října 2011 nabízí audioknihy ke stažení do chytrých mobilních telefonů a počítačů. Je jedinou specializovanou službou svého druhu v České republice a ve své nabídce má téměř 900 titulů mluveného slova. V rámci Audiotéky si uživatel buduje vlastní sbírku audioknih, ke které může přistupovat z mobilního telefonu, tabletu či počítače. Zakoupené audioknihy je možné opakovaně stahovat a uživatel tak nemusí myslet na zálohování. Mobilní aplikace i stažení do počítače lze bezplatně vyzkoušet díky nabídce kapitoly zdarma u většiny audioknih.
http://www.audioteka.cz