HP uvádí na český trh nové technologické služby

PRAHA, 27. dubna 2012 – Společnost HP dnes rozšířila nabídku konzultačních služeb z oblasti ukládání dat pro české zákazníky. Prostřednictvím nových služeb mohou firmy využívat špičkové nástroje pro spolehlivé ukládání dat, které přinášejí bohaté možnosti přizpůsobení úrovně výkonu, kapacity a dostupnosti. (TZ)

Nové služby HP Backup & Recovery Impact Analysis a HP Storage Impact Analysis Service umožňují přímo u zákazníků analyzovat jejich stávající procesy zajišťující práci s daty, a následně sestavit plán doporučených změn v hardwaru i softwaru, které zajistí zdokonalení a optimalizaci těchto procesů.

HP Backup & Recovery Impact Analysis

Služba HP Backup & Recovery Impact Analysis poskytuje zákazníkům komplexní přehled o jejich stávajících systémech pro zálohování a obnovu dat. Nabízí rovněž analýzy, díky nimž mohou organizace snáze rozhodnout, jak dále zlepšit své IT procesy pro správu dat.

Odborní konzultanti HP přímo u zákazníků rychle identifikují úroveň výkonu, efektivitu provozních nákladů a dosud neodhalená rizika jejich stávajících systémů pro zálohování a obnovu dat. Na základě těchto zjištění sestaví návrhy, jak tyto systémy maximálně využít či případně rozšířit, aby dosáhly požadované úrovně funkčnosti a kapacity – při současné optimalizaci nákladů.

HP Storage Impact Analysis Service

Služba HP Storage Impact Analysis Service poslouží podnikovým zákazníkům, kteří potřebují získat nezávislý pohled na jejich stávající infrastrukturu datových úložišť a operační modely, a současně chtějí znát doporučení, jak zlepšit správu, kontrolu a celkovou efektivitu jejich storage systémů.

Díky pokročilé systémové analýze a hodnocení datových úložišť dokáže služba HP Storage Impact Analysis Service definovat optimální úroveň kapacity a výkonu, kterou zákazníci reálně potřebují, a doporučit jim vhodné provozní modely. Výsledkem je zlepšení efektivity a úrovně služeb jejich současné storage infrastruktury, a doporučení pro další průběžnou optimalizaci provozu.
Obě nové služby rovněž nabízejí:

  • Komplexní kontrolu stávajících systémů pro práci s daty, zejména takových, u nichž existuje riziko výpadků nebo které již nefungují korektně.
  • Analýzu těchto systémů z hlediska dodržování podnikových politik a schválených systémových postupů.
  • Srovnání výkonu stávajících IT systémů s možnostmi, které by zákazník získal přechodem na systémy HP – v případě, že by takový přechod byl pro zákazníka přínosný.
  • Zhodnocení praktických přínosů nasazení nových technologií pro práci s daty z hlediska dopadu na provoz stávající IT infrastruktury, snížení rizik, zvýšení výkonu a optimalizace provozních nákladů.

Nové služby jsou připraveny zohlednit také vlastní plány zákazníků na modernizaci IT a zpracovat data uložená v cloudu nebo prostřednictvím jiných virtualizačních služeb.

HP Storage Consulting Services

Obě nové služby jsou součástí komplexní nabídky technologických služeb HP Storage Consulting Services, které zákazníkům umožňují navrhnout a implementovat flexibilní systémy pro ukládání a zpracování dat, zajišťující nepřetržitý přístup k informacím, zlepšenou správu dat a nižší provozní náklady.

  • V současnosti jsou vytvářeny, zpracovávány a replikovány exabajty digitálních informací. Takto obrovské objemy dat je velmi náročné smysluplně spravovat a využívat, ale přitom jsou nezbytné pro management organizací kvůli definování klíčových obchodních rozhodnutí a sestavování budoucích růstových strategií.
  • Služby HP Storage Consulting Services umožní zákazníkům podrobně naplánovat, vyprojektovat a úspěšně nasadit systémy datových úložišť z portfolia vysoce flexibilní HP konvergované infrastruktury.
  • Standardizovaná datová úložiště HP podporují konvergované ukládání dat – dosud nejpokročilejší storage technologii s nejvyšší mírou flexibility, dostupnosti dat a snadnou správou; organizace tak mohou okamžitě reagovat na aktuální vývoj trhu a vlastní potřeby.

Mezi další služby v nabídce HP Storage Consulting Services patří:

  • HP Backup/Recovery Modernization a HP Storage Modernization Services – nabízejí asistenci při konsolidaci virtualizované infrastruktury. Výsledkem je standardizovaný systém připravený na přechod do cloudu, s vyšší efektivitou ukládání dat a nižšími provozními náklady.
  • HP 3PAR Start Service – urychlují návrh a implementaci systémů HP 3PAR Utility Storage.
  • HP Data Migration Service – pomáhají zákazníkům optimalizovat jejich storage systémy, včetně migrace dat do modernějších řešení či přechodu z rozsáhlých datových polí na mnohem úspornější „tenké“ storage systémy. Data zákazníků jsou přitom neustále přístupná i během samotné migrace.
  • HP Residency Services Consulting – dodávají tým HP specialistů, kteří pracují přímo u zákazníků s jejich IT manažery a předávají jim praktické informace týkající se návrhu, správy, provozu, zvyšování dostupnosti či možného upgradu storage infrastruktury.
  • HP Data Profiling and Tiering Services – hodnotí data podle jejich významu v dané organizaci a zajišťují ukládání těchto dat do nejvhodnějších lokací.
  • HP Data Archiving Service – pomáhají zákazníkům průběžně optimalizovat strategii pro efektivní ukládání dat, aby mohla být data snadno dostupná i v budoucnosti a s novými generacemi datových úložišť.
  • HP Data Efficiency Analysis – identifikují nedostatky a příčiny, které mohou negativně ovlivnit úroveň provozovaných datových služeb.

Největší privátní cloud světa v režii HP

HP nabízí zákazníkům rozsáhlé zkušenosti v oblasti zpracování a ukládání dat. Např. divize Autonomy před několika dny oznámila dosažení historického milníku ve zpracování dat v rámci svého privátního cloudu – nejrozsáhlejšího řešení tohoto typu na světě.

Privátní cloud divize Autonomy aktuálně spravuje padesát petabajtů dat – webového obsahu, videa, e-mailů a dalších multimediálních dat na 6 500 serverech ve 14 datových centrech po celém světě. Padesát petabajtů dat by stačilo například na 665 let nepřetržitého přehrávání videa v HD kvalitě.

Více informací o nových službách HP je k dispozici na webových stránkách www.hp.com/services/storage.

O společnosti HP

HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz.

Poznámka pro novináře: Další novinky společnosti HP, včetně odkazů na RSS kanály, lze najít na webu www8.hp.com/cz/cs/hp-news/newsroom.html, případně www.hp.com/hpinfo/newsroom.

Tagged