Divize DataGuard, společnosti PCS, představila na svém setkání nový partnerský program a nového Kaspersky Channel Managera

Praha, 6. listopadu 2012 – Bezpečnostní divize DataGuard společnosti PCS spol.
s r. o., distributor antivirových produktů Kaspersky, spolu s ruským výrobcem Kaspersky Lab, představili na svém pravidelném setkání dne 1. listopadu 2012 nový partnerský program včetně změn marží a cen a dále pana Jana Sekeru, nového Channel Managera pro ČR a SR společnosti Kaspersky Lab. Setkání se uskutečnilo v prostorách restaurace La Terrassa za účasti partnerů, ale také zástupců médií. (TZ)

Cílem setkání bylo seznámit média a partnery s nadcházejícími akčními kampaněmi, novou obchodní strategií a zejména pak s úpravou partnerského programu. Partneři všech kategorií se tak dočkali zvýšení svých marží v průměru o 10% a zároveň snížení obratových požadavků pro daný partnerský stupeň. Dalším zajímavým momentem bylo představení vůbec prvního Kaspersky Channel Managera pro Českou a Slovenskou republiku. Stal se jím Jan Sekera. Sekera v minulosti působil na manažerských pozicích ve společnostech Logitech a Sony, kde byl zodpovědný za distribuci a prodej spotřební elektroniky a notebooků. Na nové pozici v Kaspersky Lab bude zodpovědný za obchodní strategii, rozvoj partnerské sítě a koordinace marketingových aktivit v daném regionu.

„Úpravou partnerského programu a především zvýšením obchodních marží chceme docílit větší konkurenceschopnosti našich partnerů. Společnost Kaspersky Lab začala v tomto roce poměrně masivně investovat do PR a marketingu, což zvyšuje obecné povědomí o značce a přináší tak našim partnerům čím dál více nových obchodních příležitostí“, sděluje Aleš Pikora, ředitel divize DataGuard.

„Naše tradice a mnoholetá zkušenost jakožto prvního a do nedávna jediného distributora produktů Kaspersky ve spojení s novým Kaspersky Channel Managerem je předzvěstí silného a stabilního zázemí pro naše partnery. Právě rozvoj partnerské sítě je jedním z našich hlavních úkolů. Obsazením pozice Kaspersky Channel Managera se zároveň zlepší komunikace mezi partnery a společností Kaspersky Lab, což partnerům pomůže držet krok s neustále se měnícím a rozvíjejícím se trhem IT bezpečnosti. Partneři tak budou schopni ještě lépe reagovat na nové bezpečnostní trendy a přizpůsobit tomu tak své aktivity“, doplňuje Bohdan Vrabec, Distribution Manager pro produkty Kaspersky v divizi DataGuard, spol. PCS spol. s r. o.

Závěr oficiální části setkání byl věnován především partnerům a představení produktových novinek zejména z oblasti řešení pro firemní zákazníky, kterého se ujali zástupci divize DataGuard. Prezentovala se nová česká pracovní stanice Kaspersky Endpoint Security 8.0 společně s centrální správou Kaspersky Security Center 9.

Více informací o speciální akce se dozvíte na: http://kaspersky.pcs.cz/akce-50

Divize DataGuard,  tradiční dodavatel bezpečnostních řešení špičkové kvality s přidanou hodnotou, vznikla v roce 1992. Zastupuje zahraniční výrobce komplexní antivirové ochrany. Je distributorem produktů Kaspersky Lab v ČR a SR, „Elite Partnerem“ společnosti McAfee, partnerem společnosti Fortinet a ESET. DataGuard je držitelem nejvyšších úrovní partnerství, které předpokládají technické a obchodní certifikace. Na základě požadavků zákazníka nabízíme širokou škálu služeb v oblasti bezpečnosti dat od analýzy bezpečnostních rizik, navržení řešení, instalace testovacích produktů až k následné realizaci doporučených postupů. Běžnou součástí všech služeb je hot-line a hot-mail servis, pravidelné kontroly nainstalovaných produktů, stálá technická pohotovost, školení zaměstnanců nebo úplný outsourcing bezpečnostních prvků.

Skupina PCS

Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů.

Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat se pohybuje okolo 190 milionů Kč (2011). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Brně a Blansku, její dceřiná společnost je aktivní v Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz
a www.pcs.sk .