Průzkum Epicor: rok 2013 přinese rozmach cloudu a mobilních řešení

Praha, 10. ledna 2013 – Společnost Epicor Software Corporation, přední dodavatel softwarových řešení pro organizace z oblasti výroby, distribuce, prodeje a služeb, zveřejnila svou prognózu vývoje IT trhu v roce 2013. Analytici společnosti Epicor se shodují s výsledky nedávno realizovaného průzkumu mezi středoevropskými firmami a předpovídají, že hlavními trendy roku 2013 bude cloud computing, software jako služba (SaaS, software-as-a-service), mobilní aplikace a řešení pro zpracování velkých objemů dat. „Dá se očekávat, že rok 2013 nepřinese žádné výrazné nové trendy, ale spíše dynamický vývoj technologií, které nás obklopují už dnes,“ uvedl Hermann Stehlik, regionální viceprezident společnosti Epicor pro střední Evropu. (TZ)

Studie s názvem Epicor: ERP systém přizpůsobený potřebám zákazníka (Epicor: ERP system tailored to the clients needs) ukazuje, že 14 % podniků již počítá s implementací ERP systému v cloudu. Přestože 50 % podniků stále preferuje provoz systému na vlastní infrastruktuře (on-premise), model cloud computingu je stále populárnější. „Během roku 2012 objevilo mnoho organizací technologie pro správu svých dat pomocí cloudu a výhody, které to s sebou může přinést. Očekáváme, že v příštím roce tato znalost ovlivní již i reálná investiční rozhodnutí,“ řekl dále Hermann Stehlik.

Dalším faktorem, který brzy změní strukturu výdajů na podnikové IT, je rostoucí množství firemních dat. V této oblasti Epicor očekává zvýšenou poptávku po systémech pro zpracování dat, úložných řešeních a nástrojích ochrany dat. „Rostoucí objem citlivých dat je těsně spojen s potřebou jejich ochrany. Zejména se jedná o data používaná k prognózám vývoje trhu nebo data představující důležitou část obchodní strategie podniku. Analyzovali jsme změny požadavků zákazníků a na základě tohoto průzkumu rozšířili naši nabídku o systém pro obnovu dat – System Back & Standard. Společnost Epicor má komplexní přístup, který nám umožňuje poskytovat organizacím řešení, které zlepšují jejich funkcionalitu,“ dodává Hermann Stehlik.

Podle prognózy společnosti Gartner bude v roce 2013 většina investic do IT realizována v odvětví bank, ve výrobních firmách a ve zpracovatelském průmyslu. Zpracovatelský a těžební průmysl zaznamená v roce 2013 růst kolem 2,3 % a celková hodnota investic zde dosáhne výše 478 miliard dolarů.
Co se týče údajů pro jednotlivé země, studie společnosti Epicor upozorňuje na situaci ve střední Evropě, kde výrobní firmy při výběru ERP systému stále více požadují podporu elektronických plateb včetně elektronického podpisu, podporu pro podnikání v zahraničí (správa více měn, splnění různých regulací apod.) a možnost pracovat se systémem z mobilních zařízení.

O společnosti Epicor Software Corporation

Epicor Software Corporation je předním globálním poskytovatelem softwarových řešení pro odvětví výroby, distribuce, maloobchodu a služeb. Svým více než 30 000 zákazníkům ve více jak 150 zemích poskytuje společnost Epicor již téměř 40 let integrovaná softwarová řešení pro řízení podnikových procesů, s jejichž pomocí dokážou firmy zákazníků zvyšovat efektivitu a ziskovost, konkrétně jsou to systémy podporující plánování a využití podnikových zdrojů (ERP), řízení lidských zdrojů (HCM), řízení dodavatelsko-odběratelského řetězce (SCM) a řízení operací v oblasti maloobchodu (retail). V České republice a na Slovensku působí společnost Epicor Software již 20 let. ERP řešení Epicor zde využívá přes 200 společností a s tímto softwarem pracuje více než 3 000 koncových uživatelů. Více informací naleznete na www.epicor.cz.

Následujte Epicor na Twitteru: https://twitter.com/Epicor; http://twitter.com/EpicorEMEA; http://twitter.com/Epicor_Retail.

# # #

Epicor je zapsaná obchodní známka společnosti Epicor Software Corporation. Ostatní zde uvedené obchodní značky jsou ve vlastnictví jejich právoplatných vlastníků. Produkty a služby uvedené v tomto dokumentu dodává společnost Epicor Software Corporation.