Aastra 400 reaguje na zvyšující se poptávku v oblasti unified communications a videokonferencí pro SMB společnosti

Praha, 23. dubna 2013 – Společnost Aastra, globální poskytovatel řešení podnikových komunikací a vedoucí dodavatel na českém trhu v posledních 2 letech*, uvádí produktovou řadu Aastra 400. Jedná se o řadu komunikačních serverů vyvinutých za účelem lepší interní komunikace, interakce se zákazníky, zajištění úspor nákladů a rychlejší reakce pracovníků, ať již jsou na pracovišti nebo mimo něj. Vedle toho produkty řady Aastra 400 podporují prostředí Aastra BluStar Ecosystem, které ulehčuje přístup k videokonferenční komunikaci a spolupráci malým a středně velkým (SMB) společnostem. (TZ)

Řada Aastra 400, vytvořená na základě špičkového know-how společnosti Aastra, kombinuje širokou paletu aplikací pro unified communications a spolupráci (UCC), řešení mobility a uživatelská zařízení v jediném systému.

Integrované UCC aplikace jsou klíčovou předností produktu, který pomáhá SMB podnikům zvyšovat efektivitu a produktivitu. Firmy tak získávají výhodu rychlejší reakce směrem k zákazníkům a kolegům díky širokému spektru funkcí systému, jako je např. jednotné číslo, funkcionality IVR, e-mailová upozornění a hlasové zprávy. Produkt také podporuje týmovou spolupráci prostřednictvím služeb skupinových hlasových schránek, instant messagingu (IM), řízení přítomnosti a funkcionalit konferenčních hovorů.

Nová řada Aastra 400 nejenže ulehčuje komunikaci zaměstnancům, ale také umožňuje organizacím výrazně snižovat náklady. Funkce co nejnižších nákladů založené na principu chytrého směrování hovorů v rámci Aastra Mobile Client redukují telefonní poplatky, obzvláště při mezinárodních hovorech. Hovory vzdálených pracovníků uskutečněné s Aastra 400 jsou směrovány do IP sítě společnosti, a tím je dosaženo dalších úspor. Tito pracovníci mají k dispozici stejnou úroveň výkonnosti a funkčnosti systému jako zaměstnanci pracující v kanceláři.

Mezi další výhody řady Aastra 400 patří vysoká úroveň zabezpečení s využitím šifrováním hlasu a signálu pro stolní IP/SIP telefony. Aastra 400 navíc poskytuje významnou síťovou podporu, což je klíčové pro organizace s velkým počtem pracovišť, jako jsou např. realitní agentury.

Řada Aastra 400 zahrnuje tři komunikační servery – Aastra 415 pro 4 až 12 uživatelů, Aastra 430 až pro 50 uživatelů, Aastra 470 až pro 400 uživatelů. Všechny tři servery jsou IP zařízení podporující existující infrastrukturu s tím, že SMB podniky mohou na IP migrovat dle aktuálních potřeb. Aastra 400 podporuje všechny standardní typy externích vstupů i vnitřních poboček.

Díky zaměření systému Aastra 400 na otevřené standardy poskytuje Aastra záruku ochrany existujících investic. Stávajícím zákazníkům systémů BusinessPhone, IntelliGate nebo MD-Evolution, kteří chtějí využívat výhod UCC a inovovaných mobilních řešení, nabízí Aastra 400 atraktivní cestu pro migraci na novější technologie.

„V centru všeho co, ve společnosti Aastra děláme, jsou podnikoví zákazníci. S produktovou řadou Aastra 400 jsme vytvořili flexibilní a škálovatelné perspektivní řešení pro lepší podnikovou komunikaci bez ohledu na to, zda ji využívá 4 nebo 400 zaměstnanců,“ říká Frederic Boone, manažer společnosti Aastra pro střední a jihovýchodní Evropu. „A stejně tak se zaměřujeme na potřeby systémových administrátorů a distribučních partnerů, což demonstruje nové webové rozhraní pro systémové administrátory nebo zabezpečená vzdálená správa přes IP. Představuje jednoduchou a účinnou podporu systémů Aastra 400, která má pro zajištění nejvyšší úrovně bezpečnosti všechna spojení šifrována. Aastra 400 je k dispozici v předdefinovaném nastavení pro všechny známé a certifikované dodavatele SIP technologií a má jednodušší a rychlejší nastavení pro SIP linky.“

Aastra 400 pro videokonference

V segmentu SMB firem, který globálně zahrnuje 55 milionů firem a vykazuje 65 % celosvětového HDP, zůstává trh videokonferenčních zařízení relativně nevyužitý. Podle poradenské společnosti Frost & Sullivan je trh s video technikou pro SMB podniky zralý k přijetí nové technologie umožňující šetřit náklady, zvyšovat produktivitu, poskytovat rychlou návratnost investic (ROI) a podpořit podnikání firmy.

Zmíněné požadavky splňuje Aastra 400 díky schopnosti integrace komunikačních serverů s portfoliem Aastra BluStar Ecosystem pro videokonferenční řešení. Firmy o velikosti až 600 zaměstnanců mají nyní k dispozici snadný a nákladově efektivní způsob implementace a řízení videokomunikace v HD kvalitě. Jednotlivé týmy mohou nezávisle na své lokalitě pracovat prostřednictvím videospolupráce, což je obzvláště užitečné v organizacích s vyšším počtem firemních poboček, mobilních zaměstnanců nebo zastoupení působících ve více zemích.

Díky systému Aastra 400 mohou podniky všech odvětví využívat výhod multimediální spolupráce a přistupovat k videokomunikaci z většího počtu různých zařízení a klientů. Manažeři a pracovníci s rozhodovací pravomocí mohou preferovat multimediální stolní telefon Aastra BluStar 8000i. Zařízení Aastra BluStar pro osobní počítače, iPad či iPhone jsou pak ideální pro nasazení v celé firmě nebo pro zaměstnance na cestách. Bez ohledu na využívané zařízení či klienta se pozornost firmy Aastra koncentruje na zprostředkování toho nejlepšího dojmu z využívání videokonferencí zákazníkovi ze sektoru SMB, ať již sídlí kdekoliv.

Pro více informací navštivte, prosím, stránky www.aastra.cz a http://www.aastra.cz/aastra-400.htm.

O společnosti Aastra

Aastra Technologies Limited, (“Aastra”) je globální společnost v segmentu podnikových komunikací. Globální centrála společnosti se nachází v kanadském Concordu. Aastra vyvíjí a dodává inovativní komunikační produkty a aplikace pro podnikovou sféru. Globální obchodní aktivity společnosti Aastra zahrnují více než 50 milionů instalovaných linek po celém světě a přímou i nepřímou přítomnost ve více než 100 zemích. Aastra se zaměřuje výhradně na podnikové komunikace a nabízí jedno z nejucelenějších portfolií řešení unified communications, jež jsou individuálně přizpůsobena požadavkům zákazníků. Portfolio produktů zahrnuje funkčně bohaté telefonní systémy pro malé a středně velké firmy, velká, škálovatelná řešení pro velké korporace, integrovaná řešení mobility a call centra, a také široký výběr terminálů. Díky zaměření na otevřené standardy Aastra umožňuje podnikům komunikovat a spolupracovat efektivněji. Více informací o společnosti lze nalézt na http://www.aastra.com