BenQ se rozšiřuje o komoditu LED osvětlení

Praha, Česká republika, 15. 05. 2013 – BenQ Europe rozšiřuje portfolio produktů o svítidla     a světelné zdroje LED využitím synergického efektu nezávisle fungujících společností skupiny AU Optronics Corp., Forhouse Corp., BrightView Corp a především lídra v LED technologiích Lextar Electronics Corp., který je významným světovým producentem svítidel a zdrojů. Nyní vstupuje pod značkou BenQ na český a slovenský trh s vybraným sortimentem pro využití v průmyslu, školství, zdravotnictví, veřejných a obytných prostorech i v domácnosti. (TZ)

V duchu značky představuje řadu výrobků s integrovanými technologiemi ne zcela obvyklými na evropském trhu. Náhrada za běžnou žárovku A60A3 má velmi stálé parametry a sofistikovaný chladič pro dlouhou životnost. LED žárovky A60A1 jsou vybavené integrovaným stmívačem, který rozpozná opětovné krátké stisknutí běžného vypínače a tím změní výkon. Tuto funkci má i nová řada LED trubic T8AA4 s integrovaným stmívačem. Tyto LED trubice včetně standardní řady T8AA3 splňují náročné evropské předpisy i v normách o vlivu optického záření umělých zdrojů.

LED trubice se dodávají ve třech nejběžnějších délkách 600, 1200 a 1500 mm s teplotou chromatičnosti 3000, 4000 a 6000 K. Dalším příkladem integrace je LED trubice T8PIR s integrovaným pohybovým čidlem a možností nastavení výkonu po reakci čidla. Další významnou částí sortimentu jsou podhledová svítidla a panely řady FPL, kde jsou využity dlouholeté zkušenosti s výrobou LED panelů pro TV. Panely řady FPL jsou plošným zdrojem velmi příjemného osvětlení s vysokou homogenitou při velmi malé tloušťce. Dodávají se ve dvou základních rozměrech s různými světelnými výkony. Inovativní je možnost plynulého řízení jasu (100 – 10 %) a barvy bílé v rozsahu 3000 až 6000 K. Dotykový ovladač je vybaven barevným optickým zobrazením nastavení. Špičková technologie podpořená mnohaletými zkušenostmi předního asijského výrobce a držitele mnoha patentů je názorně reprezentována i v odolném svítidle SLCA1 s výkony 100 a 150 W. Integrovaná optika na každé LED, vysoce odolný zdroj a modularita představují jedinečné svítidlo na evropském trhu s teplotou chromatičnosti 3000 K. Tato barva nevytváří nepříjemný mrazivý pocit osvětlení LED, jež bohužel mnohé současné instalace s sebou nesou. Originální řešení chlazení zaručuje skutečně dlouhou životnost. Přesný obdélníkový profil osvětleného prostoru proudu najde využití nejen na komunikacích, parkovacích plochách, na otevřených i uzavřených sportovištích. Špičková technologie najde uplatnění v průmyslových a venkovních aplikacích pomocí svítidla HBYAI v rozsahu výkonů 50 – 200 W s různou integrovanou optikou. Originální řešení chladiče opět zaručuje dlouhou životnost a nízkou hmotnost. Všechna tato odolná svítidla mají aktivní technologii řízení harmonických složek napájení s vysokou účinností 0,96 až 0,98 (PFC). Vysoká stálost parametrů LED, kvalita napájecích zdrojů a sofistikované chlazení zaručují kvalitní investici s dobrou návratností – jasná úspora. Další technické podrobnosti na www.benq-lighting.cz

Fotografie produktů v tiskovém rozlišení ke stažení zde:

http://www.flickr.com/photos/pramconsulting/tags/benqlighting/

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation s centrálou v Nizozemí, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích, jako je například Rakousko, Rusko a Švédsko.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.