Vizi Open Hybrid Cloud naplňují nové produkty firmy Red Hat, využívají technologie OpenStack

PRAHA – 18. června 2013 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel open source řešení, představila v rámci své vize Open Hybrid Cloud dvě nové produktové nabídky. První je řešení Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, výchozí platforma pro pokročilé uživatele cloudu, kteří chtějí své cloudové prostředí postavit na technologiích OpenStack. Druhá je komplexní nabídka infrastruktury Red Hat Cloud Infrastructure, která pomáhá organizacím při přechodu od tradiční virtualizace datových center ke cloudu založném na technologii OpenStack. (TZ)

Nové produktové nabídky staví na open source technologiích podnikové úrovně z dílny společnosti Red Hat a využívají celosvětovou podporu společnosti Red Hat nebo široký ekosystém partnerů v rámci partnerské sítě Red Hat OpenStack Cloud Infrastructure Partner Network. Byly navrženy tak, aby organizacím usnadnily přechod na technologie OpenStack.

Řešení Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform kombinuje výkon operačního systému Red Hat Enterprise Linux a cloudové platformy OpenStack. Poskytuje škálovatelný a bezpečný základ pro budování privátních nebo veřejných cloudů. Nabídka Red Hat Cloud Infrastructure umožňuje organizacím implementovat řešení Infrastructure-as-a-Service (IaaS), které je vhodné pro tradiční i rozmáhající se cloudové aplikace. Jejich provoz zastřešuje systém správy otevřeného cloudu. Díky nabídce Red Hat Cloud Infrastructure mohou organizace přejít na novou cloudovou nebo pro cloud přizpůsobenou aplikační architekturu, a to vlastním tempem, v rámci vlastních IT politik a pod vlastní kontrolou.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform

Řešení Red Hat Enterprise OpenStack Platform bylo navrženo tak, aby splňovalo požadavky pokročilých uživatelů cloudu, včetně telekomunikačních operátorů, provozovatelů internetových služeb a poskytovatelů veřejného cloudu. Novinka zahrnuje přední světový podnikový Linux a nejrychleji rostoucí platformu cloudové infrastruktury. Organizace díky ní získávají flexibilitu v oblasti škálování kapacit a rychlého plnění požadavků zákazníků. Zároveň nemusejí dělat kompromisy v dostupnosti, bezpečnosti a výkonu.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform je nabízeno jako jednotné řešení, které zahrnuje:

  • Red Hat Enterprise Linux Server – nabízí bezpečný a certifikovaný základ pro provoz zátěžových serverů OpenStack (výpočetní, úložné a řídicí uzly) a škálovatelný, vysoce výkonný operační systém Linux pro hostování virtuálních strojů;

  • Red Hat OpenStack – poskytuje vysoce škálovatelnou, proti chybám odolnou platformu, která je optimalizovaná a integrovaná s Red Hat Enterprise Linux. Řešení najde uplatnění při vývoji řízených privátních anebo veřejných cloudů.

Díky Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform mohou pokročilí uživatelé vyvíjet a nasazovat produktivní infrastrukturu OpenStack a soustředit se na přidanou hodnotu v oblasti služeb, nástrojů a úprav, které potřebují vytvářet nad základem Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform. Společnost Red Hat jim dává jistotu, že udrží integritu mezi operačním systémem Red Hat Enterprise Linux a kódem OpenStack.

Řešení Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform navíc nabízí několik vlastností podnikové úrovně, jež organizacím mimo jiné garantují širokou hardwarovou a softwarovou kompatibilitu a výkonnost. Spolehnout se na tyto parametry mohou při testování, certifikaci a nasazování všech instancí OpenStack, které pracují na vrstvě Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform. Řešení dále nabízí předvídatelný a stabilní životní cyklus, bezpečnost na vojenské úrovni SELinux a bohatý ekosystém certifikovaných partnerů pro výpočetní výkon, ukládání dat, sítě, aplikace (ISV) a služby nasazení a přizpůsobení.

Red Hat Cloud Infrastructure

Organizace, které již mají zkušenost s výhodami virtualizace datových center, hledají jak využít možnosti, které jim nabízí vyšší úroveň správních funkcionalit, jako je zúčtování, samoobsluha, pokročilý monitoring, měření nebo orchestrace. Tyto funkce poskytuje řešení Red Hat CloudForms, jež pracuje s technologiemi ManageIQ, které společnost Red Hat získala v prosinci minulého roku. Technologie veřejného cloudu, jako je OpenStack, zároveň nabízejí nižší náklady na infrastrukturu, vysoce škálovatelné architektury a modely ITaaS neboli IT-as-a-Service. Organizace se potýkají s výzvami a problémy souvisejícími s řízením dlouhodobého přechodu z tradičních vizualizovaných datových center na architektury orientované na cloud. Zároveň mapují průběh migrace aplikačních úloh z jedné architektury na druhou a udržují spravovatelnost a politiky napříč různými platformami.

Řešení Řešení Red Hat Cloud Infrastructure je navrženo tak, aby splňovalo tyto požadavky a umožňovalo organizacím budovat a spravovat privátní cloudovou infrastrukturu formou služby ve  virtualizovaných datových centrech a pomocí technologií pro správu při tradičních zátěžích. Současně poskytuje vysoce škálovatelnou infrastrukturu podobnou jako u veřejného cloudu, která využívá technologie Red Hat OpenStack.

Red Hat Cloud Infrastructure je nabízeno jako jedno řešení, skládá se ze čtyř technologií:

  • Red Hat Enterprise Virtualization: Komplexní produkt pro virtualizaci datových center na platformách Linux a Windows, který umožňuje budovat flexibilní a bezpečný virtualizační základ s prvky potřebnými pro tradiční úlohy podnikových aplikací.

  • Red Hat CloudForms: Otevřené řešení pro řízení hybridního cloudu, které poskytuje dohled a kontrolu nad existující heterogenní virtuální infrastrukturou. Současně umožňuje nasazovat, monitorovat a spravovat cloudové služby napříč platformami Red Hat Enterprise Virtualization, VMware vSphere a dalšími vizualizačními řešeními a hypervisory.

  • Red Hat OpenStack: Vysoce škálovatelné řešení IaaS, které doručuje otevřený, flexibilní a pro podnikové nasazení připravený základ privátního cloudu. Využívá komunitní projekt OpenStack, jenž je integrován a optimalizován s operačním systémem Red Hat Enterprise Linux.

  • Red Hat Enterprise Linux Server: Přední podnikový Linux, dostupný jako škálovatelný, vysoce výkonný linuxový operační systém pro hostování virtuálních strojů, které pracují na výpočetních uzlech OpenStack.

Dostupnost

Řešení Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform a Red Hat Cloud Infrastructure budou dostupné od července 2013.

Dostupnost v partnerské síti

Společnost Red Hat bude ve vybraných oblastech spolupracovat s malou skupinou poskytovatelů pilotních řešení a systémových integrátorů. Postupně chce rozšiřovat počet partnerů i lokalit. Do partnerské sítě zařadí ty subjekty, které jsou schopny poskytovat řešení Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform a Red Hat Cloud Infrastructure jako celek.

Nové školení Red Hat OpenStack Administration

Součástí oznámení řešení podnikové úrovně Open Stack z dílny firmy Red Hat se stala i nová nabídka školení Red Hat OpenStack Administration. V rámci kurzu se systémoví administrátoři naučí postupy implementace cloudových prostředí s pomocí technologií Red Hat OpenStack, včetně instalace, konfigurace a údržby Red Hat OpenStack na platformě Red Hat Enterprise Linux. Účastníci praktických školení se seznámí s konfiguracemi tolerantními vůči chybám a redundantními konfiguracemi řešení Red Hat OpenStack, stejně jako s ukázkami budoucích vydání Red Hat OpenStack.

Nové certifikace Red Hat Cloud

Společnost Red Hat již delší čas nabízí školení práce v otevřeném hybridním cloudovém prostředí, a to pro systémové administrátory, vývojáře a systémové integrátory. V současnosti Red Hat představuje dvě nové certifikace zaměřené na cloud. První je certifikát Red Hat Certificate of Expertise in OpenStack IaaS, zaměřený na využití technologie Red Hat OpenStack při implementaci a správě privátních cloudové infrastruktury. Druhý je certifikát Red Hat Certificate of Expertise in Hybrid Cloud Storage, který prokazuje znalosti a schopnosti využití Red Hat Storage Serveru pro tvorbu flexibilní úložné infrastruktury vhodné pro nasazení v privátním (on-premise), hybridním i veřejném cloudu. K získání těchto certifikátů je nutné absolvovat praktické zkoušky. Certifikát Red Hat Certificate in OpenStack IaaS bude dostupný od srpna letošního roku. Certifikát Red Hat Certificate of Expertise in Hybrid Cloud Storage je možné získat již nyní.

Nová Open IaaS Architecture Service

Kromě nabídky školení a certifikací, které podporují Red Hat Cloud Infrastructure, Red Hat také oznámil novou architekturu služeb Open IaaS Architecture Service, která pomáhá organizacím vzít budování a provoz cloudové IaaS za správný konec. Red Hat ji nabízí v rámci služby Red Hat Consulting. Na základě Open IaaS Architecture Service je možné kompletně začít budovat IaaS. Uživatelům pomáhá porozumět jednotlivým případům užití a požadavkům na revize návrhů a také identifikovat potřebné zdroje. Díky Open IaaS Architecture Service mohou organizace budovat flexibilní architekturu, která je schopna vyhovět okamžitým provozním potřebám, do budoucna umožňuje další integrace a podporuje nové možnosti v oblasti cloudu. Služba snižuje riziko a nejistotu spojenou s nazazením IaaS a umožňuje optimalizovat IaaS řešení s ohledem na efektivitu, pružnost a spolehlivost.

Citace

Paul Cormier, prezident, Products & Technologies, Red Hat

„Zákazníci hledali lídra, který vystoupí a nabídne jim v oblasti OpenStack řešení jejich podnikových potřeb, včetně stability, širokého partnerského ekosystému, predikovatelného životního cyklu a podpory na světové úrovni. Dnes jsme vystoupili a toto všechno jim dodali. Debut Enterprise Linux OpenStack Platform a Red Hat Cloud Infrastructure je určujícím momentem jak pro přijetí technologie OpenStack firmami, tak pro Red Hat.”

Gary Chen, research manager, Enterprise Virtualization Software, IDC

„Jak organizace přecházejí od tradiční virtualizace ke cloudové architekruře, dochází k přesunu pozornosti od pouhého hypervizora ke kompletní sadě cloudového softwaru, který zahrnuje systémový software cloudového IaaS (IaaS cloud system software) a správu hybridního cloudu. Vzhledem k tomu, že se zákazníci stále více ohlížejí po technologiích jako cloudový OpenStack, mají nová řešení od Red Hatu dobrou pozici, aby si získala pozornost odborné veřejnosti.”

Buďte ve spojení se společností Red Hat

Další informace o společnosti Red Hat a jejích řešeních

O společnosti Red Hat, Inc.

Red Hat, přední světový poskytovatel open source řešení, využívá síly komunitního vývoje a přináší spolehlivé a vysoce výkonné technologie v oblasti cloudu, Linuxu, middleware, ukládání dat a virtualizace. Red Hat rovněž nabízí oceňovanou podporu, školení a konzultační služby. Red Hat je spojovací článek v celosvětové síti podniků, partnerů a open source komunity a pomáhá vytvořit inovativní technologie, které umožní zákazníkům růst a připraví je na budoucnost IT. Více informací najdete na stránce http://www.redhat.com.