Huawei uvádí na český trh elegantní a neuvěřitelně tenký HUAWEI Ascend P6

Praha, Česká republika, 30. srpna 2013: Společnost Huawei, přední světový dodavatel řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií a koncových zařízení, zahajuje od 2. září v České republice prodej nového telefonu HUAWEI Ascend P6, který charakterizuje opravdu elegantní kovové tělo tenké pouhých 6.18 mm. Atraktivní novinka byla oficiálně představena ve středu 28. srpna 2013 na slavnostní podvečerní akci v unikátních prostorách Španělského sálu na Pražském hradě za účasti českých, slovenských a čínských médií a řady významných hostů z řad obchodních partnerů, distributorů, významných prodejců a zástupců všech tří mobilních operátorů, v jejichž nabídce se Huawei Ascend P6 objeví. (TZ)

Smartphone má čtyřjádrový procesor taktovaný na 1.5 GHz a díky 4.7 palcovému HD displeji In-Cell s vysokým rozlišením, špičkovému přednímu fotoaparátu 5MPx a intuitivnímu softwaru je HUAWEI Ascend P6 ztělesněním vybroušené elegance i vysoké technické úrovně. Špičkový design, technologickou výbavu a nejlepší poměr cena/výkon ocenila také renomovaná evropská novinářská asociace EISA (The European Imaging and Sound Association*), která HUAWEI Ascend P6 udělila titul „Evropský spotřebitelský smartphone 2013–2014“.

HUAWEI Ascend P6 váží přibližně 120 g a je dostatečně malý na to, aby se vešel i do té nejmenší kapsy nebo tašky, ale zároveň je navržený tak, aby zaujal unikátním designem. Má 1.5 GHz čtyřjádrový procesor, operační systém Android 4.2.2, 2000mAh baterii, 4.7 palcový HD In-Cell LCD displej a technologii ‘MagicTouch’, která zaručuje vyšší citlivost displeje i při ovládání v rukavicích.

Jako vlajková loď řady Huawei Ascend P se HUAWEI Ascend P6 vyznačuje naprosto špičkovým designem, který uspokojí i nejnáročnější fanoušky módy a designu. Povrch telefonu z kartáčovaného kovu s přirozeně zaoblenou základnou těla telefonu je elegantní a zároveň intuitivní.

HUAWEI Ascend P6 se dokonale hodí pro všechny, kdo se rádi fotí. Má totiž špičkový přední fotoaparát s rozlišením 5MPx a funkce pro automatickou retuš obličeje. Zadní fotoaparát 8MPx BSI s clonou F2.0 a funkcí 4cm macro view rovněž umožňuje nahrávání a přehrávání videa ve full HD rozlišení 1080P. Díky vlastnímu softwaru IMAGESmart udělá HUAWEI Ascend P6 profesionálního fotografa i z naprostého začátečníka. K dispozici jsou funkce vylepšení kontrastu a barvy, automatické rozpoznání scény, zaostřování na pohybující se předmět a okamžitá retuš obličeje.

HUAWEI Ascend P6 má díky uživatelskému rozhraní Huawei Emotion ještě intuitivnější ovládání a snazší individuální nastavení. Na uživatelském rozhraní je aktualizovaná funkce Uni-Home včetně zvýšeného zabezpečení, dále funkce Huawei Me Widget, MagicTouch, a SmartReading. Nově obsahuje rozhraní Huawei Emotion fotografické funkce panoramatických fotek a rozpoznávání obličeje.

Proprietární úsporné technologie Huawei Automated Discontinuous Reception (ADRX) a Quick Power Control (QPC), které zajišťují efektivní využívání baterií a rychlejší sdílení souborů, zvyšují výkon o více než 30 % v porovnání s podobně velikými bateriemi pro smartphony v této kategorii. Díky funkci AirSharing pro více displejů lze telefon připojit k celé řadě zařízení, a tím zvýšit produktivitu během práce i zábavy. Tato funkce umožňuje například snadno sdílet dokumenty nebo výrazně zkvalitnit hraní her s minimální prodlevou.

HUAWEI Ascend P6 bude k dostání od 2. září za doporučenou cenu 9.990,- Kč vč. DPH v nabídce všech tří mobilních operátorů, u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v černé a bíle barevné kombinaci s pouzdrem v příslušné barvě a od října také v růžové variantě.

* Novinářská asociace EISA (The European Imaging and Sound Association) je sdružení 50 šéfredaktorů specializovaných časopisů z 19 zemí Evropy. EISA každoročně volí nejlepší výrobky, kterým uděluje ocenění EISA Awards, v oborech Video, Audio, Domácí kino, Mobilní přístroje, Foto a Elektronika do automobilu. www.eisa.eu

O společnosti Huawei Device

Ke konci roku 2012 se výrobky a služby Huawei používají ve více než 140 zemích a slouží více než třetině světové populace. Huawei rovněž po celém světě založila více než 20 výzkumných a vývojových center, mimo jiné ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Spotřebitelská divize patří mezi tři hlavní divize společnosti Huawei. Nabízí řadu výrobků, mezi něž patří mobilní telefony, mobilní širokopásmová zařízení, domácí zařízení, cloudy a chipsety pro spotřebitele. Huawei Consumer Business Group má více než 20 let bohatých zkušeností v sektoru informačních a komunikačních technologií (ICT), rozsáhlou globální síť, velmi rozsáhlé globální provozovny a partnery. Cílem této divize je prostřednictvím společnosti Huawei Device přinášet nejnovější technologie spotřebitelům, nabízet celý svět možností a vytvářet mimořádné zážitky pro lidi na celém světě.

Pro více informací navštivte Huawei Device na www.huaweidevice.cz.

Aktuální informace ze světa Huawei Device naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice

YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCo

Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice