Piráti mají zvolené volební lídry

Pirátská strana uzavřela primární volby volebních lídrů v jednotlivých krajích. V primárkách si jedničky kandidátních listin přímo zvolili členové jednotlivých krajských sdružení.  (TZ)

Mikuláš Ferjenčík, místopředseda Pirátů a lídr kandidátky v Pardubickém kraji k primárním volbám říká: “Za čtyři roky působení Pirátské strany v České republice se mezi námi objevila řada lidí, kteří mají Pirátství jako životní styl. Otevřenost je pro ně samozřejmostí, rozumí nástrahám informační společnosti a nebojí se říct na rovinu, co si myslí. Během těch několika let, jsme prokázali, že dokážeme bránit svobodný Internet a otevírat státní správu kontrole veřejnosti. Teď nás čeká další úkol – dostat se do sněmovny. Velká posila je pro nás nestraník Luděk Maděra, který neváhal a na stará kolena spojil své jméno s Piráty.”

 

Primární volby nyní pokračují obsazováním dalších míst kandidátních listin. Piráti kandidují samostatně ve všech krajích, na kandidátkách ale vítají i výrazné pirátsky profilované nestraníky.

 

Seznam lídrů v jednotlivých krajích:

 

Praha: PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. (33), systémový architekt, analytik a muzikant.

Vystudoval Ústav informačních studií a knihovnictví na FFUK v Praze. V roce 2005 získal titul PhDr. v oboru informační věda a dále pokračoval ve  studiích jako interní doktorand se specializací na databázové modely,  databázové  systémy a informační služby internetu. V roce 2013 pak  získal titul  Ph.D. Profesně působil v několika firmách, kde se věnoval převážně navrhování a realizaci databázově orientovaných projektů. V současnosti pracuje jako funkční architekt v mezinárodní telekomunikační společnosti. Pirátské straně několik let předsedal, nyní se o post předsedy opět uchází.

 

http://www.pirati.cz/lide/ivan_bartos

 

———————–

 

Středočeský kraj: MgA. Dominika Michailidu (33), výtvarnice

Zabývá  se malbou, plastikou, užitým designem a grafikou. V místě svého  bydliště, Krnsku, sa zasadila o založení knihovny, informačního centra a galerie.

 

http://www.pirati.cz/lide/dominika_p._michailidu

 

————-

 

Moravskoslezský kraj: Ing. Lukáš Černohorský (28), IT analytik

Vystudoval Vysokou školu báňskou. Nadále pokračuje v doktorském studiu na oboru Technická Kybernetika. V současné době pracuje jako Test Engineer. Zabývá se mimo jiné architekturou v Ostravě a životním prostředím v moravskoslezském kraji.

 

http://www.pirati.cz/lide/lukas_cernohorsky

 

————-

 

Zlínský kraj: Ing. Luděk Maděra, (70) informatik v důchodu

Absolvent SVŠT v Bratislavě. Ve  funkci vedoucího informatika na radnici ve Zlíně narazil na rozsáhlé  tunelování, které odmítl krýt a vzápětí dostal výpověď. Od té doby vede  neúnavný boj za poskytování informací státní správou. Zasloužil se o vznik soudních judikátů, které pomáhají veřejnosti získávat informace. Vysoudil například povinnost zveřejňovat na požádání odměny úředníků.

 

http://www.pirati.cz/lide/ludek_madera

 

—————

 

Plzeňský kraj: Mgr. Adam Šoukal, (28), právník

Absolvent právnické fakulty v Plzni. Nyní pracuje jako právník na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni. Založil tradici Vyosení – pirátských festivalů svobodné hudby.

 

http://www.pirati.cz/lide/adam_soukal

 

—————-

 

Jihomoravský kraj: PaedDr. Ivo Vašíček, (51), manažer

Vyrůstal a studoval v Brně (doktorát v roce 1986) Od roku 1998 poskytuje odborné manažerské služby českým firmám i nadnárodním společnostem. Je prezidentem ČIMIB (Český institut manažerů informační  bezpečnosti). V současnosti se profesně zabývá problematikou barterových obchodů a nepeněžní směny. Usiluje o oslabení vlivu finančního sektoru na naše životy.

 

http://www.pirati.cz/lide/ivo_vasicek

 

———————

 

Královéhradecký kraj: Ing. Roman Kučera (49), fotograf, webař, programátor

Vystudoval  elektrotechnickou fakultu ČVUT, v současné době pracuje jako servisní  technik a příležitostný programátor. Z pirátských témat se věnuje svobodě projevu a s ní souvisejícími aspekty.

 

http://www.pirati.cz/lide/roman_kucera

———————-

 

Pardubický kraj: Mikuláš Ferjenčík (26), protikorupční aktivista, student a příležitostný překladatel

V současnosti student Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy, kde studuje obor Základy humanitní vzdělanosti. Od února 2013 do srpna 2013 působil jako koordinátor dobrovolníků v protikorupční kampani Rekonstrukce státu. Věnuje se problematice dostupnosti studijních materiálů a organizoval řadu Pirátských kampaní.

 

http://www.pirati.cz/lide/mikulas_ferjencik

 

———————–

 

Olomoucký kraj: Petr Bajgar (48), politik na vlastní náklady

Absolvoval střední průmyslovou školu s maturitou, práci technika v továrně, koordinátora poloprofesinálního divadelního souboru následně pak šest let okresního vedoucího stavební spořitelny. V současnosti se naplno věnuje činnosti v Pirátské straně, kterou se snaží propojovat s dalšími občanskými iniciativami.

 

http://www.pirati.cz/lide/petr_bajgar

 

———————–

 

Vysočina: Mgr. Michaela Vodová (34), sociální pracovnice

Po  maturitě na střední zdravotnické škole vystudovala obor Pedagogika  volného času na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých  Budějovicích. Pracuje v týmu terénní domácí hospicové péče. Dále studuje obor „Sociální a charitativní práce“. Na vysočině organizuje festivaly svobodných filmů.

 

https://www.pirati.cz/lide/michaela_vodova

 

———————–

 

Jižní Čechy: Mgr. Václav Urban (49), Redaktor, publicista a nakladatel

Vystudoval teologii. Od roku 1990 pracuje jako odpovědný redaktor odborné literatury (Portál,  Grada Publishing…). Zredigoval a současně vysázel do dnešní doby přes  250 knih z oblasti pedagogiky, psychologie, sociologie, teologie,  informatiky a medicíny. Je autorem monografie o americkém operním  dirigentovi Kurtu Adlerovi, která vyšla v roce 2009 v Německu pod názvem  Kurt Adler – ein Leben für die Musik. Používá licence creative commons.

 

http://www.pirati.cz/lide/vaclav_urban

 

———————–

 

Karlovarský kraj: Ing. Petr Třešňák (30), energetik

Absolvent Fakulty elektrotechnické, ZČU. Po absolvování fakulty zakotvil v odvětví jaderné energetiky, kde pracuje doposud. Ve volném čase hraje v kapelách Ethos of Nemesis a Řetězová reakce.

 

http://www.pirati.cz/lide/petr_tresnak

 

———————–

 

Liberecký kraj: Bc. Petr Vyhnal (31), IT specialista

Vystudoval obor Informační systémy na BIVŠ. V současnosti je zaměstnán jako specialista bezpečnosti IT v  mezinárodní společnosti. Působí ve finančním výboru Libereckého kraje.

 

http://www.pirati.cz/lide/petr_vyhnal

 

———————–

 

Ústecký kraj: Michal Havránek (40), technik vysokotlaké hydrauliky

Vystudoval gymnázium. V současnosti pracuje jako technik vysokotlaké hydrauliky. Spolupracuje s řadou občanských sdružení v okolí svého bydliště – Krupky. Zabývá se problematikou sociálního vyloučení a bojem proti rasismu.

 

http://www.pirati.cz/lide/michal_havranek