Konica Minolta vychází vstříc požadavkům malých společností po digitalizaci

Praha, 16. října 2013 – Novou příležitostí pro Konica Minolta se stává digitalizace dokumentů v segmentu malých podniků. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který potvrdil zájem u téměř 60 % dotázaných. Se zcela novým konceptem pro správu a archivaci elektronických dokumentů oslovuje nejprve finanční sféru. Řešení již nevyžaduje rozsáhlé analýzy či změny procesů před samotným nasazením a je dodáváno v ucelené podobě za předem danou cenu bez dalších vícenákladů. (TZ)

„Zájem o digitalizaci neustále roste i v segmentu firem do 50 zaměstnanců. V minulosti však trval proces nasazení takového řešení i několik měsíců, což si vyžádalo vyšší pořizovací náklady. Finanční náročnost byla v našem průzkumu také nejčastější výhradou proti digitalizaci. To však již neplatí,“ řekl Martin Rychter, Solutions Consultant Konica Minolta Business Solutions Czech a dodal: „Celé řešení se nám nyní podařilo výrazně zjednodušit a zároveň zrychlit jeho nasazení. Tím jsme také minimalizovali pořizovací náklady a dokážeme oslovit i malé společnosti, které se zavedením digitální správy dokumentů prozatím váhaly. V oblasti řízení dokumentů se díky tomu smazává rozdíl ve fungování velkých nadnárodních společností a malých podniků.“

Jako první se Konica Minolta rozhodla zaměřit na zákazníky ze segmentu financí. Právě ten je totiž specifický častým přeposíláním a úpravami dokumentů, ovšem s maximálním důrazem na jejich bezchybné vyřízení. „Přímo pro potřeby těchto zákazníků jsme nové řešení vybavili možností elektronického předávání dokumentů mezi uživateli s důrazem na jejich evidenci nebo zapojením dalších uživatelů do procesu schvalování,“ upřesnil M. Rychter. Kromě toho nabízí řešení již klasické funkce spojené s řízením digitálních dokumentů, jako je převod do editovatelné podoby nebo dlouhodobá archivace.

Ucelený produkt se skládá z barevného multifunkčního zařízení a serveru s nainstalovaným elektronickým archivačním systémem a funkcí rozpoznávání textu. Řešení je nabízeno formou pronájmu se zajištěnou kompletní správou ze strany Konica Minolta po celou dobu jeho trvání. „Finální podobu produktu jsme již úspěšně otestovali v rámci pilotního nasazení u mezinárodního zákazníka, společnosti Process Solutions s. r. o. Nyní jej nabízíme zejména účetním firmám a obdobným společnostem z oboru financí. V další fázi počítáme s jeho rozšířením i do jiných segmentů,“ dodal M. Rychter.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta je zastoupena v 64 zemích celého světa. Zaměstnává celkem 35 600 zaměstnanců a její výrobky a služby můžete najít na 14 000 obchodních a servisních místech. Centrálu má v Tokiu, evropská centrála sídlí v Hannoveru a americká v Ramsey (New York). Rychlý vývoj všech technologií zajišťuje více než 26 vývojových a technických center.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2012 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem přes 56 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (43,6 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (35,4 %). Více informací na www.konicaminolta.cz.