Nová UPS Eaton 93E s účiníkem 0,99 pro malá a střední datacentra

Praha, 6. listopadu 2013 – Eaton Elektrotechnika s.r.o., přední výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, uvádí na trh nové zdroje záložního napájení UPS Eaton 93E s dvojitou konverzí. UPS jsou s nabízeným výkonem 80, 100, 120, 160 a 200 kVA vhodné pro malá a střední datová centra. Technologie Hot Sync umožňuje, pro navýšení kapacity nebo pro potřeby redundance, paralelní zapojení až čtyř záložních zdrojů UPS řady 93E. Díky vysoké účinnosti a delší životnosti baterie minimalizuje nová UPS celkové vlastnické náklady. (TZ)

UPS pro prostorově omezené objekty

Nová řada zdrojů záložního napájení se snadnou instalací a pohodlným ovládáním byla vyvinuta s ohledem na úspornost ochrany napájení. UPS Eaton 93E jsou nabízeny ve výkonech 80, 100, 120, 160 a 200 kVA. Díky kombinaci kompaktních rozměrů, které jsou až o 30 % menší než u konkurenčních produktů s obdobnými atributy, a vysoké energetické účinnosti jsou tyto UPS vhodné zejména pro malá a střední datová centra nebo jiná prostorově omezená zařízení.

Účinnost až 98,5 % a o 50 % delší výdrž baterie minimalizují celkové náklady

Technologie dvojité konverze zaručuje nejvyšší možnou ochranu napájených zařízení. Vysoká energetická účinnost až 98,5 % (v režimu High-Efficiency), respektive 93,5 % při dvojité konverzi, a vstupní účiník 0,99 řadí tyto UPS mezi nejúčinnější zařízení v dané třídě. Proudové nelineární zkreslení vykazuje hodnotu menší než 5 %, čímž je odstraněno riziko interference s dalšími zařízeními na témže napájecím okruhu. Technologie Advanced Battery Management (pokročilá správa baterií) pak prodlužuje až o 50 % dobu životnosti baterií. I díky těmto parametrům je nová UPS zárukou nejnižších možných celkových vlastnických nákladů TCO (TCO = pořizovací náklady + provozní náklady).

Možnost navýšení výkonu paralelním zapojením

V případě rozsáhlých nebo zvláště náročných projektů či aplikací je možné pro navýšení kapacity paralelně zapojit až tři UPS 93E. Pro potřeby redundance lze paralelně řadit až čtyři zařízení této řady. Eaton Hot Sync technologie navíc umožňuje, aby paralelně zapojené UPS sdílely zátěž bez nutnosti zřízení speciálního komunikačního okruhu. Tím se snižuje riziko vzniku „nejslabšího článku“ a zvyšuje se celková spolehlivost napájecí soustavy.

LCD displej a Intelligent Power Manager

UPS jsou vybaveny LCD displejem informujícím o stavu zařízení a základních měřených veličinách. Displej zároveň umožňuje ovládání UPS a její konfiguraci skrze software Intelligent Power Manager, jenž je plně kompatibilní se všemi hlavními operačními systémy a populárními virtuálními platformami, včetně VMware vCenter, Microsoft Systems Center, Citrix XENCenter a Red Hat KVM. Zařízení jsou také osazena USB a RS232 porty a dvěma mini-sloty, do nichž lze zasunout volitelné komunikační karty, včetně adaptérů pro Ethernet LAN a sítě ModBus.

Technické parametry UPS Eaton 93E

Výkon 80, 100, 120, 160, a 200 kVA

Napětí 230/400 V

Kmitočet 50/60 Hz

Účinnost v režimu dvojité konverze 93,5 %

Účinnost v režimu High-Efficiency 98,5 %

Vstupní / výstupní účinník 0,99 / 0,9

Konfigurace samostatně stojící skříň

 

Pro další informace jsme k dispozici na níže uvedených kontaktech, nebo navštivte webové stránky http://www.eatonelektrotechnika.cz nebo http://powerquality.eaton.com/Products-services/Backup-Power-UPS/93E.aspx?cx=54 .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz .

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochranně elektrických obvodů; ochranně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení
a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením diverzifikované energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. V roce 2012 provedl Eaton, globální lídr v technologiích, akvizici společnosti Cooper Industries. Obrat nyní sjednocených společností dosáhl v roce 2012 hodnoty 21,8 miliardy USD na proforma bázi. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu .