LG představuje fascinující možnosti konektivity s novými OLED a Ultra HD televizemi

Praha, 13. listopadu 2013 – Společnost LG Electronics uvádí na český trh nové OLED a Ultra HD televize. OLED televizor se zakřivenou obrazovkou 55EA980V upoutá kvalitou obrazu a provedením, za které získal cenu EISA za evropský design v kategorii televizí. Ultra HD modely s označením LA970V rovněž vynikají ostrým obrazem, který je v rozlišení Ultra HD, dále pak unikátně řešeným audio systémem a řadou inteligentních funkcí. U nových OLED a Ultra HD televizí zákazníci rovněž ocení široké možnosti párování s dalšími přístroji, jako jsou tablety, chytré telefony a audiozařízení. Televize 55EA980V bude v České republice k dostání od začátku prosince 2013, televizory LA970V je možné zakoupit již nyní. (TZ)

„Jsme hrdi na to, že uvedením televizorů CURVED OLED a ULTRA HD jsme mohli podpořit svou pozici inovátora na trhu. V úsilí o neustálé zdokonalování naší špičkové televizní technologie však určitě nepolevíme, i nadále chceme spotřebitelům přinášet inovace, které budou posouvat hranice v oblasti domácí zábavy,“ uvedla Andrea De Sousa, marketingová manažerka LG Electronics CZ.

LG curved OLED TV – revoluce v designu i technologii

Průkopnický televizor LG CURVED OLED se zakřivenou obrazovkou, který byl poprvé představen na veletrhu CES 2013, otevírá zcela novou éru na poli domácí zábavy. Jeho zakřivení ve stylu kina IMAX je zárukou vysoce autentického vizuálního zážitku a díky technologii LG WRGB OLED může model 55EA980V nabídnout nekonečný kontrastní poměr s hlubšími odstíny černé a jasnějšími odstíny bílé barvy. Obrazovka je navíc schopna neuvěřitelně přesné reprodukce barev bez ohledu na okolní světlo nebo pozorovací úhel.

Při tloušťce pouhých 4 mm je CURVED OLED TV pozoruhodná na pohled. Součástí působivého, moderního designu modelu 55EA980V je elegantní, téměř průhledný stojan Crystal Stand. Dopředu orientované reproduktory LG Clear Speakers jsou nenápadně začleněny do stojanu a starají se o bezchybnou kvalitu zvuku s neobyčejně věrnou reprodukcí tónů ve středním až vysokém frekvenčním pásmu.

Bezkonkurenční obrazová kvalita v Ultra HD

Vedle novinky v podobě CURVED OLED TV mají co nabídnout i nové 55palcové a 65palcové ULTRA HD televize LA970V. Televizory disponují rozlišením 8,3 milionu pixelů a jsou vybaveny technologií LG Tru-ULTRA HD Engine. Ta propůjčuje obrazu maximální jas, zvyšuje jeho ostrost a odstraňuje jakékoli rozmazání. Osvětlení pozadí Nano FULL LED navíc zajišťuje vysoký kontrast a stabilní jas po celé šířce obrazovky. Do televizí byl rovněž integrován displej s technologií IPS, která se vyznačuje přesnou interpretací barev a širokým pozorovacím úhlem až 178 stupňů. Uživatelé tak mohou sledovat svou Ultra HD televizi z téměř jakékoli pozice v místnosti, aniž by se museli obávat barevného zkreslení nebo ztráty vizuálních detailů. Díky rozlišení Ultra HD přinášejí 55palcové a 65palcové televize LG také velmi kvalitní obraz ve 3D. Nové modely byly otestovány renomovanými laboratořemi Intertek a Underwriters Laboratories, které potvrdily jejich výjimečné zobrazovací schopnosti.

Kromě jedinečného obrazu jsou nové modely Ultra HD televizí od LG vybaveny 4.1kanálovým zvukovým systémem o výkonu 50 W, který se může pochlubit čtyřmi výsuvnými reproduktory Sliding Speaker. Tento elegantní audio systém lze naprogramovat tak, aby zůstal trvale skrytý nebo trvale vysunutý. Případně může být nastaven tak, aby se při zapnutí televizoru tiše vysunul a při vypnutí zasunul.

Zajímavý design a chytré funkce

Nové OLED a Ultra HD televize od LG jsou kombinací stylového a současně funkčního designu. Samozřejmostí u všech modelů jsou funkce LG Smart TV, bezdrátové připojení WiDi a Miracast pro pohodlné přehrávání obsahu z připojených zařízení a funkce LG Tag On na bázi technologie NFC pro snadné párování zařízení. Snadné ovládání celého zařízení pak zajistí ovladač Magic Remote.

Cena:

LG 55EA980V – 249.999 Kč

LG 55LA970V – 114 999 Kč

LG 65LA970V – 179 999 Kč

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celé skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2012 získala společnost LG ocenění asociace EISA ve dvou kategoriích – Evropský SMART televizor LG 55LM960V a Nejúspěšnější evropský displej LG 55EM970V. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award (LG CINEMA 3D televizor LG LM9600, LG magický ovladač Magic Remote, LG Styler, lednice s mrazákem LG GB5240AVAZ), iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). Navíc společnost LG dosáhla v roce 2013 (v květnu) dobrého hodnocení kvality pro telefon Optimus L9 od dTestu.