V Písku se otevírá špičkové cloudové centrum využívající technologie IBM

Písek, 10. prosince 2013 – V Písku dnes zahájilo ostrý provoz unikátní cloudové centrum Technologického centra, které je plně postavené na technologiích IBM. Jako první cloudové centrum v Česku bude poskytovat hardwarové i softwarové cloudové služby zákazníkům všech velikostí ve veřejné i komerční sféře. Chlubit se může také vysokým zabezpečením v souladu s normami Národního bezpečnostního úřadu a vysokou energetickou účinností. (TZ)

„V návrhu píseckého datového centra byl kladen velký důraz především na energetickou efektivitu využívaných technologií. Díky tomu patří mezi energeticky nejefektivnější datová centra v Česku,“ vysvětluje Radovan Polanský, výkonný ředitel TC Písek.

Společnost Technologické centrum Písek (TC Písek) připravila ve spolupráci s IBM Česká republika řešení postavené na platformě IBM SmartCloud. To umožňuje Technologickému centru Písek nabízet svým zákazníkům plně oddělené privátní cloudy na jediné infrastruktuře a s jedinou platformou pro monitoring, bezpečnost a správu. Nová řešení TC Písek umožňují využití výhod privátního i veřejného cloudu a nabízí ideální poměr mezi cenou, výkonem a funkčností celého řešení. Technologie z rodiny IBM SmartCloud Foundation, Cloud & Smarter Infrastructure a IBM Systems poskytují spolehlivé, cenově dostupné, robustní a přitom snadno ovladatelné a standardizované služby s vysokou výkonností a vysokým stupněm automatizace.

V TC Písek je možné si nechat ukázat prezentace služeb fungujících na otevřené architektuře řešení OpenStack (OPS) a IBM SmartCloud Orchestrator (SCO) v reálném prostředí. Zákazníci a partneři mají možnost se  zaregistrovat pomocí testovacích účtů i na delší časové období a vyzkoušet si nové nebo inovované produkty a služby v nejmodernějším cloudovém prostředí. Podpora otevřených standardů umožňuje Technologickému centru Písek využít všech předností masivního rozvoje cloudových platforem přispěvovateli z celého světa i spolupracovat na rozvoji, testování a správě platforem. Díky tomu je snadné rozšiřovat rozsah nabízených služeb včetně spolupráce se softwarem třetích stran.

Cloudový tým TC Písek spolupracuje na výzkumu a vývoji cloudových platforem nejen s IBM, ale také s akademickými partnery z ČVUT, Univerzity Hradec Králové nebo Keplerovy univerzity v Linci. Projekt Technologického centra je finacován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Podnikání a inovace.

Více informací o Technologickém centru Písek naleznete zde.