Nová řada fotoelektrických snímačů E71 NanoView je konstruována pro náročné podmínky a detekuje i průhledné objekty

Praha, 19. prosince 2013 – Eaton Elektrotechnika s.r.o. přichází s novou řadou fotoelektrických snímačů E71 NanoView, které disponují vysokým snímacím rozsahem, minimálními rozměry pro prostorově omezené aplikace a robustní konstrukcí pro využití v náročných podmínkách. Množství specifických modelů dané řady zajišťuje širokou škálu využití v různých průmyslových odvětvích a oborech, jako je strojírenství, potravinářství, obalové technologie nebo manipulace s materiálem. Modely jsou konstruovány pro vstupní napětí 10 – 30 V (DC). (TZ)

Minimální velikost 38 x 21 x 13 mm

Řada miniaturních podélných snímačů E71 NanoView je díky optimalizované velikosti vhodná pro aplikaci v prostorově omezených aplikacích. S délkou menší než 38 fmm, šířkou pod 21 mm a tloušťkou 13 mm vyžadují tyto snímače minimální montážní prostor.

Množství modelů pro širokou škálu aplikací

Senzory využívají buď viditelný červený, nebo infračervený LED paprsek k dosažení jednoho z nejlepších snímacích rozsahů i výkonů v dané produktové třídě. Díky úsporné konstrukci a množství různých modelů této řady, pokrývají snímače E71 NanoView širokou oblast aplikačního použití od strojírenství, potravinářství a obalových technologií až po manipulaci s materiálem. Snímače jsou k dostání v jednotlivých verzích jako přijímač-vysílač (1,5 – 6 m), reflexní s polarizací (2,5 m), reflexní (350 mm) a difuzní.

Využití i v náročných podmínkách

Díky robustnímu plastovému ABS krytu s ochranou IP66 jsou snímače NanoView vhodné i pro využití v náročných podmínkách. V horní části mají umístěny dvě LED diody pro dobrou viditelnost indikátoru výkonu i provozního stavu. Všechny modely jsou konstruovány pro obvod se stejnosměrným elektrickým proudem a vstupním napětím od 10 do 30 V.

Možnost nastavení citlivosti a detekce průhledných objektů

Miniaturní senzory E71 jsou schopny detekovat i průhledné objekty (plastové lahve, skleněné objekty, různé folie) a zaručují vysokou spolehlivost i při náročnější aplikaci, např. v případě různobarevných láhví o různých tloušťkách. Potenciometr, umístěný přímo na zařízení, umožňuje nastavení citlivosti snímače vůči specifickým požadavkům dané aplikace. Viditelný LED paprsek pak zjednodušuje nastavení světelné hranice. Všechny modely jsou vybaveny výstupem pro spínání světlo/tma. V provedení s pevným paprskem a ohniskovou vzdáleností 100 mm jsou vhodné pro detekci malých objektů.

Výkonné fotoelektrické snímače Comet

Nová řada obsahuje rovněž výkonné fotoelektrické snímače Comet s vysokým světelným výkonem, jež jsou umístěny ve válcovém pouzdře o průměru 18 mm. Tyto snímače jsou rovněž k dispozici v různých verzích pro prakticky jakoukoliv požadovanou aplikaci. Silný světelný paprsek těchto snímačů spolehlivě detekuje požadovaný objekt, dokonce i ve znečištěném prostředí. Komponenty uvnitř pouzdra jsou pevně zapečetěny v tuhé schránce pro zajištění vynikajícího výkonu v aplikacích s vysokou mírou vibrací a otřesů.

Snímače Comet jsou k dispozici v provedení přijímač-vysílač, reflexní, difuzní, reflexní s širokoúhlým snímáním, difuzní s pevnou ohniskovou vzdáleností, Perfect Prox, Fine Spot Perfect Prox a optická vlákna.

Další informace naleznete na http://www.eaton.cz nebo http://www.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochranně elektrických obvodů; ochranně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením diverzifikované energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. V roce 2012 provedl Eaton, globální lídr v technologiích, akvizici společnosti Cooper Industries. Obrat nyní sjednocených společností dosáhl v roce 2012 hodnoty 21,8 miliardy USD na proforma bázi. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.