IBM rozšiřuje portfolio řešení pro velká data o nový prediktivní analytický software

Praha, 9. ledna 2014 – IBM představila v rámci svého portfolia pro Big Data nový prediktivní analytický software IBM SmartCloud Analytics – Predictive Insights, který pomocí vyspělých technologií kognitivního computingu a prediktivní analýzy dat umožní firmám snáze předvídat a odhalovat neobvyklé situace v IT infrastruktuře a včas reagovat na možné problémy. (TZ)

Namísto zdlouhavého zpracovávání obrovského objemu dat mohou nyní uživatelé díky novému vysokorychlostnímu analytickému softwaru IBM BLU Acceleration ze svých firemních datových zdrojů získat informace a vhled do své organizace okamžitě. Díky tomu mohou předvídat a následně zabraňovat výpadkům informačních systémů a celkově zvýšit produktivitu a snížit provozní náklady své organizace.

Organizace v současnosti provozují komplexní informační systémy složené z velkého počtu serverů, aplikací, datových úložit a síťových prvků. Při současné expanzi počtu mobilních zařízení a cloudových prostředí mohou tyto sytémy denně generovat až terabajty dat. V tomto množství jsou zahrnuty chybová hlášení, záznamy o IT událostech a žádostech o podporu nebo aktualizace síťových konfigurací. Výsledkem je až milion systémových záznamů za den – zatímco některá data jsou pro funkci a výkon celého systému kritická, jiná nejsou pro administrátory vůbec relevantní.

Kognitivní computing a prediktivní analýza vstupují do cloudu

Firmy provozní data zpravidla pouze archivují nebo je rovnou mažou, čímž se ovšem připravují o cenný zdroj byznysových informací. S řešením IBM SmartCloud Analytics – Predictive Insights nyní mohou v reálném čase analyzovat terabajty provozních dat a řešit pouze trendy, které jsou pro výkon sítě určující. Pomocí kognitivní inteligence se software průběžně učí a vyhodnocuje průběh a stav veškerých sledovaných parametrů. Při masivnímu objemu zpracovaných dat pak v reálném čase dokáže převídat nestandardní chování v IT systému a odhalit vznikající problém dříve, než skutečně nastane. Kromě tradiční instalace v zákaznickém prostředí nová technologie IBM poběží i na infrastruktuře SoftLayer.

Původní tiskovou zprávu v angličtině naleznete zde.

Video o IBM IT Operations Analytics je k dispozici tady.