Cisco představuje APIC a rozšiřuje aplikačně orientovanou infrastrukturu

Praha 26. února 2014 – S tím, jak roste důležitost sítí při řešení potřeb ekonomiky aplikací a internetu všeho, stojí před IT profesionály výzva, aby dodávali konzistentní aplikace s vysokou výkonností, a to od datových center přes WAN až sítě po LAN sítě. Mnoho IT organizací se přitom potýká s velikostí a složitostí svých sítí. Cisco chce firmám pomoci na tyto výzvy reagovat, a proto rozšiřuje své řešení aplikačně orientované infrastruktury (ACI) představením podnikového modulu Cisco Application Policy Infrastructure Controlleru (APIC), který rozšiřuje řešení ACI z datových center do WAN a přístupových sítí. (TZ)

Cisco aktualizuje své portfolio pro datová centra a sítě tak, aby bylo otevřené, programovatelné a bezpečné. Toto rozšíření modulem APIC přináší schopnosti softwarově definovaných sítí (SDN – Software Defined Networking), které síti umožňují lepší reakce na dynamické požadavky aplikací a uživatelů.

Hlavní vlastnosti Cisco APIC

  • Podnikový modul Cisco APIC nabízí unikátní schopnost vidět celou síť jakožto jedinou entitu a nikoliv jen jako jednotlivé síťové prvky. Výsledkem je zjednodušení sítí, zrychlené nasazení aplikací napříč drátovou i bezdrátovou infrastrukturou a efektivnější správa i řešení problémů sítě.

  • Cisco APIC navíc šetří čas IT oddělení, který by jinak musel být využit konfigurací síťového vybavení a aktualizací změn pravidel na jednotlivých zařízeních. Automatizuje mnoho IT funkcí tím, že umožňuje prosazení změn konfigurace a pravidel na jednotlivých komponentech sítě, aniž by od IT vyžadoval manuální aktualizaci každého zvlášť. Umožňuje také, aby se pravidla automaticky přizpůsobila změnám sítě, což by se jinak velice složitě nastavovalo.

  • Cisco APIC navíc jedinečným způsobem podporuje jak nové, tak dosavadní síťové infrastruktury; podporuje také řadu síťových rozhraní pro programování aplikací (API), včetně OpenFlow, Cisco onePK a Command Line Interface (CLI). Podnikový modul Cisco APIC podporuje také nová zařízení připravená na SDN i starší síťové vybavení od Cisca, což umožňuje stejnou automatizaci IT jako s Cisco ACI pro rozsáhlou již existující nainstalovanou bázi. Díky tomu již není potřeba k využití této nové funkcionality odstraňovat a nahrazovat dosavadní síťové vybavení.

  • Podnikový modul Cisco APIC se skládá ze tří prvků: konsolidované síťové informační databáze, infrastruktury pravidel a automatizace. Jejich kombinace dokáže podstatně navýšit automatizaci a agilitu sítě, což snižuje čas, který IT tráví operačními aktivitami, až o 36 procent.

  • Pro zajištění bezpečnosti automatizuje Cisco APIC rychlou detekci ohrožení napříč celou sítí integrací a automatizací bezpečnostních řešení Cisco Sourcefire.

  • Pro zajištění souladu s pravidly poskytuje Cisco APIC také Quality of Service (QoS) v celé síti a zrychluje implementace Inteligentních WAN sítí (koncept IWAN).

Dostupnost

Podnikový modul Cisco APIC Enterprise Module bude dostupný koncem první poloviny roku 2014, pro dosavadní a nové zákazníky Cisco SMARTnet bude zdarma.

Cisco zároveň představilo průlomové řešení hybridního cloudu, nazvané Cisco InterCloud – které připravuje cestu interoperabilním a vysoce bezpečným veřejným, privátním a hybridním cloudům. Cisco InterCloud, součást platformy Cisco One, je infrastrukturní software, který umožní organizacím kombinovat a přesunovat pracovní zátěž – včetně dat a aplikací – napříč různými veřejnými či privátními cloudy dle potřeby, jednoduše a velice bezpečně, při současném zachovávání souvisejících síťových a bezpečnostních pravidel. Podniky a poskytovatelé cloudu budou díky implementaci řešení Cisco InterCloud moci vytvořit interoperabilní a vysoce zabezpečené prostředí hybridního cloudu při současném zachovávání souvisejících síťových a bezpečnostních pravidel.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.