Zero Site – dvojí řešení pro moderní města

Městská populace roste tempem 7500 osob za hodinu a očekává se, že provoz přenosu dat v bezdrátových sítích se zvýší desetkrát do roku 2019. S velkou pravděpodobností se tedy zvýší i poptávka po dosahu bezdrátových telekomunikací ve městech. (TZ)

Švédský technologický gigant Ericsson (NASDAQ:ERIC)  a Royal Philips (NYSE:PHG, AEX: Phia), globální lídr v oblasti osvětlovací techniky, společně představili inovativní a zcela nový model kombinovaného pouličního LED osvětlení s názvem Zero Site.

Partneři tak vyřešili dva hlavní problémy, kterým čelí dnešní města: poskytnout obyvatelům lepší výkon sítě v hustě osídlených městských oblastech a vysoce kvalitní energeticky úsporné osvětlení na veřejných místech.

Model nového kombinovaného pouličního osvětlení řeší dva problémy najednou: nabízí městům inovativní způsob, jak zavést nejmodernější, energeticky úsporné LED osvětlení a zároveň umožňuje síťovým operátorům nabídnout větší rozsah pro přenos širokopásmových a mobilních aplikací po celém městě.

Inteligentní pouliční osvětlení s názvem Zero Site představil Ericsson a Philips na MWC 2014 ve španělské Barceloně.

Poznámky pro redaktory:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Royal Philips (NYSE:PHG, AEX: Phia) je diverzifikovaná společnost zaměřená na zajištění zdraví a dobrých životních podmínek lidí. Se sídlem v Nizozemsku, Philips prokázal prodejní tržby v roce 2013 v hodnotě 23,3 miliardy. Společnost zaměstnává zhruba 115.000 zaměstnanců s prodejem a poskytováním služeb ve více než 100 zemích světa. Philips je lídrem v oblasti péče o srdce a zdravotní péče v případě nouze. Poskytuje energeticky účinná řešení osvětlení a nové osvětlovací aplikace Novinky Philips se nachází na internetové stránce http://www.philips.com/newscenter.

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2013 činily tržby naší společnosti 227,4 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress