Intel přináší inovace do oblasti desktopů

GAME DEVELOPERS CONFERENCE, San Francisco, 19. března 2014 – Společnost Intel dnes představila plány na nová zlepšení, platformové funkce a softwarová partnerství, jejichž cílem je oživit oblast stolních počítačů. (TZ)

Zájem o tuto kategorii výrazně zvýšily atraktivní nové designy typu mini PC nebo počítačů typu “All in One” (AIO) a společnost Intel chce nabídnout nové schopnosti, které spotřebitelé i firemní uživatelé chtějí. Hlavní kategorii mezi uživateli stolních počítačů tvoří nadšenci a právě na ně jsou zaměřeny novinky, které dnes ve svých plánech Intel představil. Desktopová divize společnosti Intel si vedla obzvláště dobře v posledním kvartálu roku 2013, kdy oproti předchozímu roku zaznamenala nárůst objemu o 7 procent2.

Na tiskové konferenci v rámci Game Developers Conference dnes Intel představil speciální odemknutou verzi procesoru Intel® Core™ čtvrté generace, kódově označovanou jako „Devil’s Canyon.” Na trhu by se měla objevit v polovině roku 2014. K novinkám, které přináší, patří lepší termální rozhraní a lepší materiály v okolí CPU, což by mělo vést k nárůstu výkonu a větším možnostem taktování. Pro ty, kteří vyžadují maximální počet jader i propustnost pamětí, nabídne Intel osmijádrový procesor Intel Core Extreme Edition o 16 vláknech. Bude uveden ve druhé polovině tohoto roku, bude podporovat nový paměťový standard DDR4 a nabídne velmi vysoký výkon pro hry, editaci videa, 3-D obsah a další možnosti speciálního využití.

Intel rovněž představil plány pro výroční edici procesoru Intel® Pentium®, jenž připomene více než 20 let používání značky Pentium. Procesorbude obsahovat odemknuté multiplikátory, které umožní zvýšit počet jader i paměťové frekvence nezávisle na zbytku systému. Vedle toho byly potvrzeny plány na uvedení odemknutých desktopových verzí chystané páté generace Intel® Core™ s grafikou Iris™. Tyto procesory mají kódové označení „Broadwell”.

Desktopová rozmanitost: Nové designy, nová využití a noví uživatelé

Široká škála nových designů desktopů výrazně přispěla k nárůstu zájmu o tento druh počítačů a ukázala, že lidé touží po kreativním designu, jenž zároveň plně využívá výkonu procesoru i funkcí, které Intel nabízí. Tyto systémy svým uživatelům nabízejí skutečnou hodnotu — od mini PC na tak neobvyklých místech, jako jsou lodi nebo kiosky, přes plně vybavené, leč prostorově úsporné systémy, jako je herní systém Steambox*, až po přenosné počítače typu All-in-One v kuchyni. Na základě techto nových designů uzavřel Intel partnerské dohody s mnoha softwarovými výrobci, kteří dodají na trh multiuser a multitouch (MU/MT) aplikace. Jde například o hry nebo vzdělávací tituly ideální pro velikost a možnosti dotykového ovládání počítačů typu All-in-One.

Dnes bylo oznámeno dvanáct nových softwarových titulů a celkem je tak k dispozici více než 170 MU/MT aplikací: Sony nabízí Wheel of Fortune*, Legacy Crayola’s Color, Draw and Sing* a Tarzan Unleashed*, Sesame Street Prankster Planet: Banana Blast Off!*, Ubisoft Chubby Kings Penguins* Black Mana’s Home Interior Design*, Nuiteq Snowflake ABC a Entertainment Suites*, Omnivision Halli Clack a Halli Galli*, Konnect Parking Friendzy*, a Playtales* Interactive Storybook — ty všechny jsou nyní k dispozici v ekosystému.

Intel rovněž představil referenční design přenosného “All in One” PC s názvem „Black Brook,” tenký a lehký počítač, na kterém lze pohodlně pracovat kdekoliv v domě. Systém byl postaven se zřetelem k využití nových technologií, takže je vybaven integrovanou kamerou Intel® RealSense™ 3-D, sadou čtyř mikrofonů, prémiovým audiem a displejem full HD.

Intel® Ready Mode Technology je funkce, která využívá úsporných stavů u procesorů Intel Core čtvrté generace. V kombinaci s optimalizací softwaru a základní desky je dosaženo toho, že tyto počítače jsou neustále připraveny, neustále online a přitom spotřebovávají jen minimum energie1. Technologie Intel Ready Mode v kombinaci se softwarovými tituly třetích stran tak nabídne PC, které je vám okamžitě k dispozici, automaticky se aktualizuje nebo také synchronizuje a ukládá pořízené fotografie, jakmile přijdete domů.1 Tato technologie je dostupná na vybraných OEM systémech, přičemž mnoho dalších přibude v průběhu roku 2014.

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com.