Nová řada televizorů Sharp UQ10 s technologií Quattron Pro – mnohem více než jen Full HD

Sharp uvádí na trh televizory Sharp AQUOS Quattron Pro řady UQ10. Unikátní a výjimečná technologie Quattron Pro společnosti Sharp nabízí 2,5krát více subpixelů než tradiční Full HD televizory. Navíc v okamžiku jejich uvedení na trh jsou to jediné sériově vyráběné modely Full HD televizorů, které jsou schopny prezentovat obsah s Ultra HD (4K) rozlišením, jenž přenášejí konektory HDMI. Výjimečnost televizorů řady UQ10 potvrzuje také certifikát THX a vysoce kvalitní ozvučení Yamaha HXT. (TZ)

Televizory Sharp AQUOS 3D UQ10 s technologií Quattron Pro nabízejí zobrazení s rozlišením 2,5krát větším než Full HD. Znamená to, že umožňují sledovat signál s vyšším rozlišením, než na libovolném modelu Full HD televizoru, a to včetně obsahu s rozlišením 4K. I když signál, který sledujete, má nižší rozlišení, inteligentní upscaler panelu Quattron Pro zvýší jeho rozlišení na hodnotu blízkou 4K bez ohledu na to, zda jde o signál ze satelitního nebo kabelového tuneru, pozemní televize, DVD, Blu-ray přehrávače nebo herní konzole. Díky tomu bude obraz ostřejší a živější. Diváci tak mají možnost využívat ultra vysoké rozlišení už dnes, ještě před tím, než se všeobecně rozšíří.

 

Quattron Pro

Quattron Pro je druhá generace technologie čtyř základních barev (RGBY) Quattron, kterou vyvinula společnost Sharp a která přidává žlutý subpixel ke standardní skupině subpixelů RGB, což umožňuje zobrazit více než miliardu barevných odstínů. Kvalita obrazu je výrazně lepší zejména při zobrazování zlatých odstínů, žluté, zelené a modré barvy a odstínu kůže. Při srovnání panelů Quattron Pro s panely předchozí generace této technologie je zřejmé, že byly zdokonaleny o inteligentní technologii řízení subpixelů z dílny společnosti Sharp, která je schopna rozdělit 4 subpixely základních barev (RGBY) na dva subpixely (horní a dolní), a tím zajistit, že se jeden pixel skládá z osmi nezávisle řízených subpixelů. Tato technologie nabízí 16 milionů subpixelů, což je až o 10 milionů více, než mají standardní televizory s Full HD rozlišením.

Za pozornost stojí také skutečnost, že technologie Quattron Pro získala na veletrhu CES 2014 ocenění HDGuru’s award for Best HDTV.

Obraz s certifikátem THX

Televizory řady UQ10 byly testovány a certifikovány v souladu s technickými požadavky pro THX Display, které vyvinula společnost THX Ltd. a které stanovují nejvyšší standard pro kvalitu obrazu a výkon. V současnosti jsou televizory řady UQ10 jedinými Full HD LED TV s certifikátem THX, které jsou dostupné na evropském trhu.

Zvuk, který kvalitou dohání obraz – Yamaha HXT

Vynikajícím doplňkem vysoce kvalitního obrazu řady UQ10 je ozvučení s technologií Yamaha HXT, která přináší zcela novou kvalitu zvuku, jež dosud v tak štíhlých televizorech nebyla dostupná. Technologie HXT (Harmonics Enhancer Extended – rozšířený zesilovač harmonie) zlepšuje znění vysokých i nízkých tónů prostřednictvím přehrávání jednotlivých složek zvuku. Tím je dosaženo ještě hlubšího zážitku navzdory omezením, která v současných televizorech představují malé rozměry reproduktorů. Technologie HXT kompenzuje nejen nízké, ale také středové a vysoké tóny, a proto jsou basy hlubší a výraznější a výšky mnohem ostřejší. Výsledkem je plný a věrný zvuk.

Technologie Smart – Miracast, Octoshape, Bluetooth

Spojení televizorů Sharp řady UQ10 s libovolným mobilním zařízením je jednoduché a poskytuje neomezený přístup k zábavě. Díky mobilní aplikaci Aquos Remote Lite lze televizor ovládat pomocí odpovídajících gest prováděných tabletem nebo chytrým telefonem. Pomocí technologie Miracast lze navíc zobrazit multimédia a hry z chytrého telefonu nebo tabletu přímo na velké obrazovce televizoru UQ10. Prostřednictvím technologie Bluetooth můžete stáhnout hudbu do TV a připojit myš a klávesnici pro obsluhu portálu Aquos Net+.

Nová technologie Octoshape umožňuje pohodlně a bez přestávek sledovat HD kanály vysílané prostřednictvím streamingu přes internet dokonce s připojením, které nepřekračuje 5 MB/s. Portál společnosti Sharp pro chytré TV Aquos Net+ nabídne od poloviny roku 2014 široký výběr služeb VoD a bezplatné TV kanály po celém světě.

Design je také důležitý

Televizory UQ10 si najdou své zákazníky mezi příznivci moderního designu. Nová řada se odlišuje ještě užším rámečkem kolem obrazovky a štíhlejším profilem. Výrazně ostré vnější hrany hliníkového rámečku ladí s lehkostí a štíhlostí celého profilu. Televizor si zachovává atraktivní vzhled, i když je vypnutý. Umožňuje to režim Wallpaper, vyvinutý společností Sharp, který nabízí možnost proměnit vypnutý televizor v umělecké dílo a zobrazit na něm oblíbenou rodinnou fotografii nebo obraz přizpůsobený danému interiéru. Tato funkce je přitom přátelská k životnímu prostředí, protože má spotřebu jen 30 – 40 W elektrické energie (čili jako malá žárovka), a zároveň nabízí jas, který se používá při osvětlení uměleckých děl v muzeích a galeriích.

Rozměry na míru Sharp
Modely řady UQ10 imponují nejen kvalitou obrazu a designem, ale také rozměry obrazovky. Řada UQ10 představuje obrazovky s úhlopříčkou 60, 70 a 80 palců – tyto rozměry nabízejí nezapomenutelné zážitky v 2D i ve 3D, a to jak při sledování filmů, sportovních přenosů, tak i videí z domácího archívu. Spojení inteligentní technologie společnosti Sharp, kterou využívají tyto panely, se zvýšeným rozlišením umožňuje pohodlné sledování obrazu ze vzdálenosti 2,3 m u obrazovky s úhlopříčkou 60 palců a ze vzdálenosti 2,7 m a 3 m u obrazovek s úhlopříčkou 70 a 80 palců

Cena:

LC-60UQ10 – 2399 Euro

LC-70UQ10 – 3599 Euro

LC-80UQ10 – 6999 Euro