Aplikace, kterou by volili profesionálové

Praha, 28. března 2014 – Za dveřmi je vyhlašování ankety Mobilní aplikace roku pro mobilní telefony a tablety českých a slovenských vývojářů. Jejím cílem je najít inovativní, kreativní, co nejprospěšnější a lidmi skutečně využívanou aplikaci pro rok 2013. Soutěž navazuje na předchozí Creative Communication Award, která fungovala mezi roky 2008 – 2010. Ta vznikla sloučením soutěží Creative Mobile Award a Best Broadband Application, které soutěž pořádaly od roku 2002. (TZ)

Zajímalo nás, které mobilní aplikace užívají a mají v oblibě zaměstnanci internetové agentury zabývající se vývojem internetových prezentací a aplikací již mnoho let. Nenechají se totiž tak snadno ovlivnit reklamou a rychleji poznají kvalitní produkt. V Pražské společnosti NETservis s.r.o. jsme chtěli vědět, zda je nějaká aplikace, kterou by oni jako odborníci sami do soutěže navrhli.

Hlavní programátor společnosti NETservis s.r.o. Tomáš Petřík dle svých slov nedá dopustit na aplikaci IDOS, která mu denně usnadňuje cestu do práce a z práce. Mezitím poslouchá hudební SoundHound či si procvičuje mozek zábavnou hrou Slovíčka. Další z programátorů společnosti a hvězdář amatér v jedné osobě, nejraději používá vzdělávací Google aplikaci Moons of Jupiter a čtečku e-booku.  Asistentka agentury, která často jezdí sama v autě plném dětí do neznámých míst, využívá nejčastěji Google Maps a v skrytu duše tajně touží po vývoji aplikace na ztlumení dětského Volume. Kvůli dětem její telefon také obsahuje mnoho her, jako jsou: Angry Birds, CubeMaze, AntSmasher, Draw, Jewel Mania či klasická česká hra Šibenice. Projektový manažer společnosti Zdeněk Líbal nám k tomu řekl: „Nejčastěji používám aplikaci Moves, která sleduje moje kroky každý den. Umožnuje mi mít přehled o tom, jakou vzdálenost jsem ušel, kolik to bylo kroků a jak dlouho mi to trvalo. Kromě toho mám rád Mapy.cz od Seznamu, na kterých oceňuji možnost stáhnout kompletní mapové podklady přímo do telefonu a používat mapy i bez přístupu k internetu.“

Svým hlasováním v anketě Mobilní aplikace roku může každý získat zajímavé ceny, návrh aplikací do soutěže probíhá do 31. března, do 19. května pak proběhne hlasování o tu nejlepší z nejlepších. Finální vyhlášení se bude konat 18. června 2014 na tzv. Communication Wednesday v Praze 6. Cenou pro vítěze bude bannerová kampaň v hodnotě 150 000 na serverech společnosti InternetInfo.

Důležité linky: