První nezávislý test 1T line karet Huawei

1T line karty v páteřních routerech Huawei prokázaly mimořádný výkon v průběhu nezávislého testu, který provedlo European Advanced Networking Test Center (EANTC, Evropské testovací centrum pokročilých sítí). Během testů bylo potvrzeno, že karty jsou schopny odbavovat pakety na úrovni rychlosti linky (tzv. „wire speed routing“). (TZ)

V průběhu testů byly použity dva modely karet 8x100G a 24x40G. Na otestování byl použit tester XG12 společnosti Ixia vybavený testovacími moduly Xcellon Lava40/100G. Testovací scénáře připravilo EANTC na základě svých znalostí telekomunikačního trhu. Testy byly zaměřeny především na propustnost, konvergenci sítě, spotřebu elektrické energie a funkcionality používané v operátorských sítích.

Výsledky testů stanovily nový milník ve srovnání s konkurencí. Při směrování paketů o velikost 128bytů a maximální rychlosti (wire-speed) byla spotřeba energie poloviční oproti dnešním standardům. Při testech konvergence (BGP IPv4/IPv6 dual-stack) byla dosažena rychlost učení (zápisů) 110 000 záznamů za sekundu, což je 3x více, než je nyní obvyklé. Při testech byl použit plně osazený router NE5000E, který byl vybaven kartami s 10x10Gbe, 4x100Gbe a 8x100Gbe. Testy potvrdily, že jeho architektura je plně připravená na 1TB karty.

EANTC tak na základě svého nezávislého textu prokázalo, že nové karty splní rostoucí požadavky operátorů na rostoucí výkon a minimální spotřebu. „Můžeme potvrdit, že nové karty LPUI-1T směrovaly pakety na úrovni rychlosti linky (wire speed) i našem 8x100Gbe a 24x40be testovacím scénáři. Dále jsme použili metodologii ATIS pro měření efektivity spotřeby elektrické energie a výsledek pro 8x100Gbe kartu je 667W,“ uvedl Carsten Rossenhövel, ředitel European Advanced Networking Test Center (EANTC). 1TB routery tak představují další evoluční krok pro Huawei v oblasti páteřních routerů. Předchozí generaci, tzv. 400GB routery, v současnosti používá 56 zákazníků po celém světě včetně gigantů jako je ruský MegaGon nebo Mobily v Saudské Arábii. Podle poradenské společnosti Infonetics se Huawei řadí na 2. místo na světovém trhu poskytovatelů IP, přičemž jeho tržní podíl roste od 4. čtvrtletí 2013 rychleji, než jakémukoliv jinému poskytovateli.

O společnosti Huawei

Huawei je přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení. Založena byla v roce 1987, dnes má celosvětově více než 150 000 zaměstnanců a působí ve 150 zemích. Produkty a řešení Huawei využívá více než třetina světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde přes 400 lidí. Huawei Enterprise je dodavatelem ICT řešení a služeb pro podnikový sektor: od státní a veřejné správy, přes průmyslové podniky, bankovnictví a finančnictví, až po dopravu, energetiku, utility a další oblasti. Zaměřuje se na poskytování infrastruktury, komunikačních nástrojů, produktů pro datová centra a cloud computing i průmyslových aplikací. Více informací o řešeních pro podniky naleznete na http://enterprise.huawei.com.