Společnost Microsoft oficiálně vítá divizi zařízení a služeb společnosti Nokia

REDMOND, stát Washington — 25. dubna 2014 — Společnost Microsoft Corporation oznámila dokončení své akvizice divize zařízení a služeb společnosti Nokia. Tuto akvizici schválili akcionáři společnosti Nokia i vládní regulační úřady po celém světě. Dokončení akvizice je prvním krokem při spojování těchto dvou organizací do jednoho týmu. (TZ)

„Dnes do naší rodiny vítáme divizi zařízení a služeb společnosti Nokia. Schopnosti a aktiva v oblasti mobilních zařízení, které si s sebou přinese, naši transformaci urychlí,“ uvedl Satya Nadella, generální ředitel společnosti Microsoft. „Společně s našimi partnery se budeme i nadále soustředit na rychlejší přísun inovací, kde na prvním místě stojí současně mobilní zařízení i cloud.“

Stephen Elop, bývalý prezident a generální ředitel společnosti Nokia, jehož přímým nadřízeným je Satya Nadella, bude působit ve funkci výkonného viceprezidenta pro oblast zařízení (Devices Group) společnosti Microsoft a přitom dohlížet na rozšířenou divizi zařízení, jejíž součástí jsou chytré telefony a tablety Lumia, mobilní telefony Nokia, herní konzole Xbox (hardware), tablety Surface, produkty a příslušenství s dotykovou technologií Perceptive Pixel (PPI). Společnost Microsoft vítá pracovníky s bohatými zkušenostmi v oboru působící na více než 130 místech v 50 zemích světa, včetně několika závodů, které navrhují, vyvíjejí, vyrábějí, nabízejí a prodávají široké portfolio inovativních chytrých zařízení, mobilních telefonů a služeb. V rámci této transakce bude společnost Microsoft respektovat veškeré záruky poskytnuté stávajícím zákazníkům společnosti Nokia na stávající zařízení.

Mobilní operační systém Windows Phone je na trhu s chytrými telefony nejrychleji rostoucím ekosystémem a jeho portfolio oceňovaných zařízení se rozšiřuje i nadále. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2013 posílil Windows Phone podle společnosti IDC své postavení jednoho ze tří nejlepších operačních systémů pro chytré telefony a s meziročním nárůstem o 91 procent byl mezi předními operačními systémy nejrychleji rostoucí platformou.1 S mobilními telefony Nokia se společnost Microsoft dále zaměří na trh s cenově dostupnými mobilními zařízeními, který představuje roční příležitost o objemu 50 miliard amerických dolarů2 a kde zprostředkuje první zkušenost s mobilním zařízením další miliardě lidí, zatímco bude novým zákazníkům po celém světě představovat služby společnosti Microsoft.

Velký potenciál pro operační systém Windows Phone vidíme i nadále v České republice, kde se Windows Phone již stal druhým největším ekosystémem. Díky dostupnosti jak stávajících, tak i nových zařízení Lumia v České republice očekáváme, že náš tržní podíl v této zemi ještě poroste.

Společnost Microsoft bude i nadále přinášet nové hodnoty a příležitosti a bude úzce spolupracovat s řadou hardwarových partnerů, vývojářů, operátorů, distributorů a maloobchodních prodejců, jimž bude poskytovat platformy, nástroje, aplikace a služby, které jim umožní vyrábět výjimečná zařízení. Díky hlubším znalostem o propojení mezi hardwarem a softwarem, které dohromady tvoří jeden celek, společnost posílí a zvýší poptávku po zařízeních se systémem Windows celkově.

Více informací o rozšířeném souboru zařízení a služeb společnosti Microsoft je k dispozici zde.

1 Čtvrtletní zpráva společnosti IDC o stavu celosvětového trhu s mobilními telefony, únor 2014

2 Společnost Strategy Analytics Inc.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.