POZVÁNKA: Programovací maraton

Programátoři a programátorky, nenechte si ujít dvoudenní programovací maraton – Hackathon. Přijďte si porovnat své síly, získat rady a zpětnou vazbu od odborníků z praxe, vyzkoušet své aplikace na různých zařízeních a třeba vyhrát zajímavé ceny. Akce běží současně na 60 místech světa, v České republice se koná 16. a 17. května 2014 v Impact Hub Praha. Soutěžit můžete jako jednotlivci nebo jako tým, jedinou podmínkou je dovršení věku osmnácti let. (TZ)

Tématem českého Hackathonu, jehož partnery jsou Seznam.cz, Impact Hub Praha a Czech ICT Alliance, jsou aplikace pro lepší život ve městě aaplikace pro rodinu a volný čas. Na vítěze čeká mentoringový program pro rozvoj podnikatelského záměru, tříměsíční členství v Impact Hub Praha, tablety DELL Venue Pro, mobilní telefony Nokia Lumia 1520, možnost volného využití UX testovací místnosti od Seznam.cz, pomoc s propagací plus cesta a doprovodný program na TechCrunch San Francisco 2014. Vítězné aplikace postupují do celosvětového finále, kde je možné vyhrát jednu z 3D tiskáren, finanční podporu na zřízení vývojářského doupěte či vstupenku na závod Formule 1 Grand Prix ve Spojených státech amerických.

„Hackathon pořádaný společností Microsoft má ve světě velmi dobré jméno a každoročně produkuje řadu zajímavých aplikací. I letos věřím, že budou mít čeští programátoři chuť se zúčastnit a zažít ten jedinečný moment, kdy tisíce nadšenců pracují v jednu chvíli na zajímavých aplikacích, testují je na nejnovějších zařízeních, sdílejí názory a užívají si opravdu skvělé atmosféry,“ říká Milan Hrabovský, ředitel divize vývoje, Microsoft.

„Fandíme účastníkům akce, která nabízí příležitost schopným českým vývojářům a jejich nápadům. Abychom letošní účastníky podpořili užitečnými nástroji, dáváme jim vedle aplikačního rozhraní pro Mapy.cz k dispozici i běžně neveřejné aplikační rozhraní našeho Seznam.cz Vyhledávání. Obojí tak budou moci využít ve svých projektech,“ uvádí Michal Feix, ředitel pro business development, Seznam.cz.

Přihlašte se a sdílejte dál, ať ukážeme světu, že v České republice máme opravdu skvělé vývojáře!