Notebooky pro bohatou zábavu s odpovídajícím výkonem – nová řada Toshiba Satellite L

Praha, Česká republika, 16. května 2014 – Společnost Toshiba Europe GmbH představuje své nejnovější notebooky řady Satellite L –  modely  L50 s displejem o úhlopříčce 39,6 cm (15,6“) a L70 s velkou 43,9 cm (17,3″) obrazovkou. S rozsáhlou škálou multimediálních funkcí a na první pohled poutavým provedením nabízí tyto modely široké možnosti výběru. To vše umocní zážitek z jejich používání i ze zábavy s až Full HD rozlišením a množstvím barevných variant. (TZ)

Vytvořený pro zábavu, se dvěma různými velikostmi displeje

S tloušťkou pouhých 23,5 mm a ve třech elegantních barvách. Satellite L50 byl navržen tak, aby ho jeho uživatelé mohli mít stále s sebou. Je ideální pro uživatele, kteří chtějí stylový notebook pro práci i zábavu. Pro ty, kteří hledají náhradu stolního počítače, nebo jen potřebují pro práci větší displej, je ideální volbou model L70. Při větší velikosti zachovává všestrannou flexibilitu, bohaté možnosti pro zábavu a také lepší výdrž na baterie (až 6 hodin). To vše ve stylovém těle laděném do zlatého odstínu.

Uživatelsky přívětivý notebook s bohatým zvukem

Výrazný vzhled nejnovější řady L jde ruku v ruce s novými ergonomickými konstrukčními prvky, které zajišťují zvýšené pohodlí pro delší práci. Satellite L50 přichází s bezrámovou dlaždicovou klávesnicí a velkým ClickPadem. Nová konstrukce kláves umožňuje dosáhnout lepšího pocitu při psaní, což má za následek zlepšení produktivity doma i na cestách.

Všechny nové notebooky Satellite L charakterizuje jejich vynikající zvuk. Hudba z nich bude vždy znít tak, jak má a vylepšení DTS Sound™ jí dodá ještě větší hutnost, kvalitnější basy a lepší prostorové podání. V kombinaci s vyladěnými stereo reproduktory Skullcandy™ budou uživatelé jasně slyšet rozdíl – nezkreslený zvuk s výborným vyvážením a realistickým prostorem – ať budou streamovat filmy, pouštět video, hrát hry nebo poslouchat hudbu.

Rychlý, výkonný a působivý

Filmoví nadšenci, internetoví surfaři, studenti i fotografové – všichni mohou zvolit to nejlepší individuální řešení. Modely L50 a L70 nabízejí až 4. generaci procesorů Intel® Core i7, které poskytují vysoký inteligentní výkon pro ještě silnější a zřetelně lepší zážitky.

Řada Satellite L poskytuje také možnost výběru integrované a dedikované grafiky podle požadavků uživatele. Integrovaná grafická karta Intel® HD je k dispozici u obou velikostí displeje, zatímco nejnovější řada AMD RadeonTM R je určena pro ty, kteří požadují vysoký výkon umožňující hladké zpracování více úloh najednou a působivější zážitek při intenzivním používání. Satellite L70 nabízí pro všechny nadšence možnost grafiky AMD® Radeon™ R9 M265X  se 2 GB GDDR5 VRAM, která je vynikajícím řešením pro silné herní zážitky. Model s 39,6 cm (15,6“) displejem nabízí možnost pořízení bez vestavěné DVD mechaniky.

Na displejích s rozlišením Full HD nebo HD uvidíte vždy jasně a ostře vše, co potřebujete. Vestavěná technologie Resolution+ od Toshiby analyzuje a vylepšuje video a fotografie v reálném čase a zajišťuje tak stále velmi ostrý obraz pro lepší zážitek. Užijte si živou zábavu na větším displeji modelu L70 nebo kdekoli na snadno přenosném notebooku L50.

Navržen pro flexibilitu, stvořený pro sdílení

Díky obrovskému prostoru pevného disku s kapacitou až 1TB mohou mít uživatelé svůj oblíbený obsah stále s sebou a sdílet jej odkudkoli se svými přáteli. Až čtyři USB porty, včetně až dvou rozhraní USB 3.0 umožňují rychlý a snadný přenos dat do jiných zařízení, včetně nahrávání fotografií z digitálních fotoaparátů a sdílení filmů. Jeden z těchto portů má také funkci USB Sleep-and-Charge, díky které můžete nabíjet mobilní telefon nebo MP3 přehrávač bez zapnutí notebooku. Pokud chcete ukázat obsah více lidem na obrazovce velkého plochého televizoru bez nutnosti použití kabelů, je k dispozici technologie Wi-Fi Certified™ Miracast. Některé modely nabízejí navíc funkci Intel® Wireless Display. Obsah může být ale na televizoru zobrazen také do posledního detailu přes rozhraní HDMI®.  Vybrané modely umožní také přenos obrazu v neuvěřitelně vysoké kvalitě Ultra HD do jakéhokoli kompatibilního Ultra HD displeje.

Notebooky řady Toshiba Satellite L budou v Evropě k dostání v průběhu druhého čtvrtletí roku 2014.

Řada Toshiba Satellite L:

  • HDD: až 1 TB (5400rpm)

  • Paměť: až 16 GB (8 GB x2) 1600 Mhz, DDR3L

  • Audio: vyladěné stereo reproduktory SkullcandyTM,  možnost připojení sluchátek a mikrofonu

  • Konektivita: RGB, HDMI® (s možností Ultra HD výstupu), 2-in-1 čtečka SD karet, Kensington lock port

  • Komunikace: Gigabit LAN, Wi-Fi 802.11ac standard s Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 adaptor1, Intel® Wireless Display1, Wi-Fi Certified Miracast™, HD webkamera

  • Životnost baterie: až 6 hodin1

  • OS: Windows 8.1 64-bit

Satellite L50/L50D/L50t :

  • Displej: 39,6 cm (15,6“) HD (1366 x 768 bodů) nebo Full HD (1920 x 1080) displej s podsvícením LED

  • Procesory: až 4. Generace Intel® Core i7 CPU

  • Grafika: integrovaná Intel® HD grafika nebo samostatná grafická karta AMD Radeon™ řady R

  • Možnost Super-Multi DVD drive

  • Konektivita: viz výše, s buď 2 x USB 2.0 a 1 x USB 3.0 (s funkcí USB Sleep and Charge), nebo 1 x USB 2.0 a 2 x USB 3.0 (1 x USB Sleep and Charge)

  • Barvy: černá, zlatavá, bílá

  • Rozměry: 380 x 259,9 x 23,5 mm

  • Hmotnost: 2.2 kg

Satellite L70:

  • Displej: 43,9 cm (17,3“) HD+ (1600 x 900) nebo Full HD (1920 x 1080) LED podsvícený

  • Procesory: až 4. Generace Intel® Quad Core i7 CPU

  • Grafika: integrovaná Intel® HD grafika nebo až AMD Radeon™ R9 M265X pro nadšence se  2 GB GDDR5 VRAM

  • Volitelně Blu-rayTM BD-RE (BDXL) mechanika nebo Super-Multi DVD drive

  • Konektivita: viz výše plus 2 x USB 2.0 a 2 x USB 3.0 (1 x s funkcí USB Sleep and Charge)

  • Barvy: zlatavá

  • Rozměry: 413 x 268 x 29 / 33,7 mm

  • Weight: 2,7 kg

Toshiba on-line

Specifikace a popis nejnovějších produktů společnosti Toshiba včetně dalších informací naleznete na stránkách www.toshiba.cz

Všechny uvedené ochranné známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

Přesné specifikace produktů závisí na konkrétním modelu a dostupnosti v místě prodeje.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba je přední světový inovátor při zavádění nových pokročilých technologií, diverzifikovaný výrobce a prodejce vyspělých elektronických a elektrických produktů. Toshiba Group přináší inovace do širokého portfolia produktů, mezi které patří digitální spotřební produkty včetně LCD televizorů a notebooků, retailová řešení, elektronická zařízení jako polovodiče či produkty a materiály pro ukládání dat, dále sociální systémy infrastruktury včetně systémů pro výrobu elektřiny, inteligentních komunitních řešení, zdravotnických zařízení, eskalátorů, výtahů a domácích spotřebičů.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a dnes provozuje globální síť více než 590 firem s 206 000 zaměstnanci po celém světě a ročním prodejem, který překračuje 5,8 bilionů jenů (61 miliard USD). Navštivte webové stránky Toshiba na adrese:

www.toshiba.co.jp/index.htm

Společnost Toshiba Europe GmbH se sídlem ve městě Neuss v Německu je pobočka v plném vlastnictví společnosti Toshiba Corporation v Tokiu.