Nové LG G3 mění význam pojmů chytře a jednoduše

27. května 2014 – Společnost LG Electronics (LG) dnes představila dlouho očekávaný smartphone G3, nástupce úspěšného modelu LG G2. Jako první jej dnes přivítají světové metropole Londýn, New York a San Francisco, které zítra doplní Soul, Singapur a Istanbul. (TZ)

Základní charakteristiky:

  • 5,5palcový Quad HD displej s jemností 538 ppi nabízí 4x lepší rozlišení než standardní HD a téměř dvakrát vyšší rozlišení než Full HD displeje.

  • 13 mpx fotoaparát s funkcí OIS+ a revolučním ostřením Laser Auto Focus zajistí neuvěřitelně ostré záběry, které pořídíte za zlomek času oproti běžným mobilním fotoaparátům.

  • Lehký kryt s metalickým povrchem snižuje viditelnost otisků prstů díky speciální povrchové úpravě.

  • Inovativní design Floating Arc zaručuje pohodlné ovládání telefonu jednou rukou a zároveň plně využívá výhody tlačítka na zadní straně.

  • Nový vzhled uživatelského prostředí (GUI) je uživatelsky přívětivější než kdykoliv předtím.

Zážitek jako naživo

LG je jedničkou ve světě displejů a není tak divu, že i nový G3 se může pyšnit Quad HD displejem, který je výsledkem několika let vývoje a inovací. Hustota 538 pixelů na palec dodává 5,5palcovému displeji ostrý, čistý, až téměř živý obraz. Díky velmi tenkému rámu došlo i ke zvětšení poměru stran displeje na celkové využití až 76,4 % plochy přední strany telefonu. LG G3 je tak v ruce stejně příjemný jako jakýkoli menší telefon.

Displej s vysokým rozlišením podporuje vyjímatelná baterie s kapacitou 3 000 mAh. Díky nahrazení kovové části baterie katodou s grafitem a také optimalizacím technologií je výdrž, výkonost a životnost baterie na možném maximu. Teď už se nesetkáte s vybitou baterií uprostřed nabitého dne.

Úchvatné foto a video

Chytře a jednoduše, tak by se dal charakterizovat fotoaparát s 13 mpx a funkcí OIS+. Zachytit správný okamžik v tu správnou chvíli bez ohledu na kvalitu světelných podmínek dokážete díky laserovému ostření (Laser Auto Focus), které je prvním svého druhu v segmentu chytrých telefonů.

Rychlost a jednoduchost jsou vlastnosti i samotného snímání obrazu: stačí dotykem zaostřit a spoušť se v tu chvíli automaticky spustí sama. LG nezapomíná ani na módní trendy ve fotografii: selfies, tedy fotky sama sebe. Díky přední 2.1 mpx kameře budou i ty kvalitní a vysoce ostré. Časovač funguje na principu gesta – stačí zatnout pěst, kterou G3 rozpozná a automaticky spustí 3vteřinové odpočítávání.

Stydět se rozhodně nemusíte ani za video natočené novým G3. Špičkový obraz dokreslí velmi kvalitní zvuk snímaný mikrofonem s instinktivní identifikací optimální audio úrovně, která zajistí tu nejčistější zvukovou stopu. Vestavěný 1W reproduktor s funkcí Boost AMP dodá nejen videím, ale i hudbě bohatší a čistější zvuk.

Vyvážený design

Ergonomické klenutí, díky kterému G3 přesně padne do ruky a je velmi snadné jej ovládat jen jednou rukou, vděčí za svou praktickou konstrukci designu zvanému Floating Arc. Elegantní tvar dokreslují nově tvarovaná tlačítka vypnout/zapnout a ovládání hlasitosti na zadní straně i velmi kvalitní materiál a jeho zpracování.

G3 bude na českém trhu dostupný v designu matného kovu ve třech barvách: Metallic Black (černá), Silk White (bílá) a Shine Gold (zlatá). Díky povrchovému zpracování telefon nebude náchylný na otisky prstů a bude tak vypadat stále čistý, jako nový.

Chytrá vylepšení

Klávesnice „Smart Keyboard“

  • Adaptivní technologie se učí psát rychle a bez chyb. Až o 75 % snižuje chybovost díky sledování a analyzování způsobu psaní. Rozložení jednotlivých kláves může být upraveno podle frekvence užívání, což psaní ještě zrychluje. Pomáhá tomu i výška klávesnice, která lépe vyhovuje palcům.

Upomínky „Smart Notice“

  • Doporučuje místa podle toho, jak vás zná, připomíná odpovědět na zmeškaný hovor nebo navrhuje odinstalování nepoužívaných aplikací. Chytrá osobní asistentka s velkou jazykovou vybaveností se ukrývá pod jednoduchým „Smart Notice“.

Zabezpečení „Smart Security“

  • Odemykání telefonu pomocí vyťukání personifikovaného Knock Code™ je nejen bezpečné, ale i rychlé. Funkce KnockON navíc umožňuje zkontrolování času či rovnou odemčení telefonu bez nutnosti mačkání jakéhokoli tlačítka.

  • Zabezpečení osobních dokumentů Content Lock je užitečné nejen při připojení k počítači. Zamčené a podle potřeby i neviditelné dokumenty mohou být uloženy jak v interní paměti, tak na microSD kartě.

  • Vzdálené zamknutí telefonu Kill Switch ochrání veškerá data před zneužitím v případě krádeže i ztráty. Kill Switch navíc nabízí mimo to i možnost kompletního smazání či antivirovou kontrolu.

Stylové doplňky

QuickCircle™ pouzdro

  • Pouzdro s okamžitým přístupem ke všem nejpoužívanějším funkcím. Kromě tohoto obalu v pěti barvách budou dostupné i další kryty z řady Slim Guard Cases a prémiové Slim Hard Cases.

Bezdrátová nabíječka

  • Jednoduše kompaktní, lehká, přenosná, výhodná i kompatibilní s technologií Qi.

Klíčové specifikace:

  • Čipset: Qualcomm Snapdragon™ 801 (čtyřjádro, frekvence až 2.5GHz)

  • Displej: 5,5 palce Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)

  • Paměť: 16/32 GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD slot (max. 128 GB)

  • Fotoaparát: zadní 13.0 mpx s funkcemi OIS+ a Laser Auto Focus / přední 2.1mpx

  • Baterie: 3.000 mAh (vyjímatelná)

  • Operační systém: Android 4.4.2 KitKat

  • Velikost: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm

  • Váha: 149 g

  • Síť: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)

  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,

SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

  • Dostupné barvy: Metallic Black, Silk White, Shine Gold

  • Další: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM, Guest Mode, etc.

Vlajkový model LG G3 bude na českém trhu k dispozici od 1. července za doporučenou cenu 16.199 Kč (16 GB) a 17.199 Kč (32 GB). Od 28. května jej bude možné předobjednat exkluzivně v eshopech www.kasa.cz a www.alza.cz.

Telefony budou vystaveny v Showroomu Alza od 28.5. od 9 hodin ráno a na Kasahousech od pátku 30.5.

Lg G3 bude od 1. července v nabídce TMO CZ a Vodafone.

Fotografie a vizuály v tiskové kvalitě jsou ke stažení zde: ftp://ftp.lgecz.cz (Login: openro, Heslo: BS6wdzUITY).

Pro více informací navštivte http://www.lg.com/cz.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než padesátiletou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie.

Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celé skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost.

V roce 2012 získala společnost LG ocenění asociace EISA ve dvou kategoriích – Evropský SMART televizor LG 55LM960V a Nejúspěšnější evropský displej LG 55EM970V. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award (LG CINEMA 3D televizor LG LM9600, LG magický ovladač Magic Remote, LG Styler, lednice s mrazákem LG GB5240AVAZ), iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). Navíc byla společnost LG v roce 2012 oceněna řadou ocenění od nezávislého časopisu dTest (LG BH7420P a BH6320C, Smart TV LG 42LS570S, blu-ray přehrávač LG BP620).