Verizon zazářil díky LTE v legendárním závodu Indy 500

Ericsson (NASDAQ: ERIC) uvedl, že technologie Verizon Wireless přináší do Spojených států první služby LTE Multicast přes komerční sítě 4G. Síťové vybavení dodané společností Ericsson zajistilo živé video vysílání jako součást představení v rámci motoshow Indy Motor Speedway v týdnu, který je završený legendárním závodem Indy 500. (TZ)

Johan Wibergh, Head of Business Unit Networks společnosti Ericsson říká: ”Verizon zaujímá první místo v USA ve službách video multicastu prostřednictvím komerční LTE sítě v tak silně konkurenčním prostředí. LTE technologie společnosti Ericsson jsou navrženy tak, aby nabídly skvělou zkušenost s videi ve vysokém rozlišení, které chce služba Verizon LTE Multicast poskytovat na akcích, jako je Indy 500.”

Své schopnosti a kvalitu ukazovala služba Verizon LTE Multicast v den závodu (25. května), prostřednictvím kamer umístěných podél trati i přímo na závodních autech, ze kterých přenášela záběry v reálném čase týmům série IndyCar. Mimochodem, díky živý přenos videa díky novým technologiím a této platformě obohatí zážitky diváků v okolí trati. Můžou mít stejné nebo i lepší záběry než mají diváci u televizorů a navíc zažijí přímo atmosféru závodu.

Přesycené uživatelské prostředí třeba při sportovních událostech může být pro mobilní sítě  výzvou. Jde také o velkou příležitost pro mobilní operátory ke zvýšení efektivity a výkonu a a vytvoření nových služeb pro fanoušky, díky kterým můžou vytvořit nové zdroje příjmů pro samotné poskytovatele síťových služeb I majitele obsahu a držitele autorských práv. Fotografie naleznete zde:

Video ze závodů nelzenete zde:

Tiskovou zprávu na podobné téma najdte zde:

Poznámky pro redaktory:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress