Cisco je jedničkou na trhu x86 blade serverů v USA

Praha 10. června 2014 – Pouhých pět let od uvedení architektury Cisco Unified Computing System se společnost Cisco stala největším výrobcem x86 blade serverů na americkém trhu z pohledu tržeb. Globální tržby společnosti Cisco v této kategorii vzrostly meziročně o 39 procent. Podle údajů společnosti IDC tak bylo Cisco jediným z pěti největších výrobců, který zaznamenal růst tržeb na celkově klesajícím trhu. (TZ)

I v prvním čtvrtletí roku 2014 udržela společnost Cisco svou pozici mezi pěti největšími výrobci serverů na světě a druhou pozici na trhu x86 serverů. Do května 2014 si servery Cisco využívající architekturu Cisco UCS pořídilo více než 33 tisíc zákazníků, v Česku již byla překročena hranice 1 200 instalovaných bladů. Architekturu Cisco Unified Computing Systém zvolil například poskytovatel telekomunikačních a ICT služeb České radiokomunikace, poskytovatel infrastruktury pro datová centra Cloud4Com, Pojišťovna České spořitelny nebo Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava.

Integrovaná architektura Cisco UCS přináší zákazníkům snížení celkových nákladů na vlastnictví, pokles vytížení serverů i významné úspory energií. Trhu s integrovanou architekturou Cisco UCS zcela dominuje, když jí patří tržní podíl 42,8 procenta**. To vše při udržení vysokého výkonu – od uvedení v roce 2009 překonala architektura Cisco UCS 94 světových rekordů ve výkonnostních testech pro kritické aplikace. Tři nové rekordy zaznamenala UCS podle metodiky Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) na platformách SAP a Java.

*IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, Q1 2014 z května 2014

** IDC Worldwide Integrated Infrastructure & Platforms Tracker Q4 2013 z dubna 2014

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.