Společnost Huawei založila s evropskými zákazníky již 18 společných inovačních center

Praha, Česká republika, [Milán, Itálie, 12. června 2014] Společnost Huawei, přední světový dodavatel řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) oznámila založení již 18 společných inovačních center s předními evropskými mobilními operátory. Prvním takovým projektem byla spolupráce se společností Vodafone zahájená v roce 2006. Prostřednictvím tohoto inovačního úsilí Huawei společně se svými evropskými zákazníky sdílí nejnovější technologie, podporuje technický pokrok a propaguje inovativní aplikace. (TZ)

Na druhém Evropském dni inovací Huawei (European Huawei Innovation Day), který se konal v Miláně, ředitel pro strategii a marketing společnosti Huawei William Xu uvedl: “Čínu a Evropu poprvé spojila prastará Hedvábná stezka. Současná „Křemíková stezka“ v oblasti informačních a komunikačních technologií obě části světa sbližuje ještě více. Evropa se může pochlubit dlouhou tradicí inovací, má špičkové talenty a otevřené obchodní možnosti. Jako významný hráč v evropském inovačním ekosystému Huawei společně inovuje a otevřeně spolupracuje s operátory, partnery a akademickými institucemi s cílem dosáhnout výsledků, které budou přínosem pro všechny. Tyto iniciativy zvýšily konkurenceschopnost odvětví informačních a komunikačních technologií v Evropě a podporují cíl Evropské komise vybudovat jednotný digitální trh a vytvořit lépe propojenou Evropu.”

William Xu dále řekl: „Huawei se stává skutečnou evropskou společností. V Evropě nyní zaměstnává více než 7700 lidí, z nichž 850 se zabývá výzkumnou a vývojovou činností. V nadcházejících pěti letech Huawei v Evropě přijme dalších 5500 zaměstnanců a počet výzkumných a vývojových pracovníků se zvýší na více než 1700.“

Společnost Huawei založila se zákazníky a partnery po celém světě již 28 společných inovačních center, z nichž 18 se nachází v Evropě. Centra se zabývají oblastmi, jako jsou bezdrátový přístup, síťové komunikační technologie, obchodní podpůrné systémy, energetická a průmyslová řešení. Na základě činnosti těchto center udělily společnosti Vodafone, BT a další přední operátoři společnosti Huawei několik cen za inovace.

O společnosti Huawei

Huawei je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Výrobky a služby Huawei se používají ve více než 170 zemích a slouží více než třetině světové populace. Huawei v současné době zaměstnává v Evropě přes 7700 lidí, z nichž 850 pracuje v oblasti výzkumu a vývoje. Huawei rovněž založila a provozuje 18 výzkumných a vývojových center v 8 evropských zemích (Belgii, Finsku, Francii, Německu, Irsku, Itálii, Švédsku a Velké Británii) a provozuje řadu společných inovačních a výzkumných center s telekomunikačními a ICT partnery. Více informací je k dispozici na: www.huawei.com nebo www.huawei.eu. Twitter: www.twitter.com/huawei, YouTube: http://www.youtube.com/Huawei.

V České republice působí Huawei od roku 2004 a za tu dobu se stala klíčovým partnerem operátorů Telefónica, T-Mobile i Vodafone v oblastech mobilní infrastruktury, širokopásmových optických i přístupových sítí, inteligentních sítí nové generace i profesionálních služeb včetně outsourcingu provozu sítě. Huawei rovněž rozvíjí aktivity v oblasti datových a komunikačních technologiích pro podnikový a státní sektor prostřednictvím divize Enterprise a prostřednictvím divize Consumer BG komunikačních zařízení pro koncové zákazníky. Jedná se především o chytré mobilní telefony, tablety a širokopásmové datové modemy.

Pro více informací navštivte Huawei na consumer.huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice

Google+: plus.google.com/+HuaweiDeviceCo

YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCo

Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice