Pětinu firemních vozů společnosti SAP budou tvořit elektromobily napájené jen z obnovitelných zdrojů

Praha — 26. června 2014 — Společnost SAP otevřela ve svém sídle ve Walldorfu již padesátou dobíjecí stanici pro elektromobily, jejichž počet ve firemním vozovém parku rychle roste. Do konce letošního roku v něm bude již více než 50 automobilů poháněných výhradně elektrickou energií. Zároveň se společnost SAP zavázala, že do roku 2020 zvýší podíl elektromobilů ve svém vozovém parku na pětinu. Dochází tak k rozšíření projektu Future Fleet, na kterém spolupracuje s energetickou společností MVV Energie AG, univerzitou v Mannheimu, Öko-institut nebo Institutem pro sociálně-ekologický výzkum (ISOE). (TZ)

Projekt Future Fleet zároveň zahrnuje vývoj inteligentního software pro správu vozového parku i dobíjecích stanic. Díky tomu bude možné najít vždy vhodný automobil pro aktuální potřebu některého z uživatelů. Aplikace, která vychází ze stávajících řešení společnosti SAP pro správu vozového parku, bude schopna řidiči přidělit konkrétní automobil na základě informací o plánované cestě, a zároveň ho informovat o možnostech dobíjení na trase.

Elektromobily využívá v rámci projektu Future Fleet již od roku 2011 více než 500 zaměstnanců společnosti SAP. Staly se již standardní součástí firemního vozového parku a postupně nahrazují část běžných firemních vozů pro služební cesty, dopravu na obchodní jednání a další podobné účely. V současné době používá společnost SAP více než 22 tisíc firemních automobilů, ty jsou zodpovědné za necelou čtvrtinu všech emisí CO2, které SAP produkuje. Zvýšení podílu elektromobilů tak výrazně přispěje i ke snížení emisí. Společně se závazkem odebírat veškerou elektřinu výhradně z obnovitelných zdrojů, tak směřuje SAP ke svému cíli vrátit do roku 2020 své celkové emise skleníkových plynů na hodnotu roku 2000.

Atraktivitu elektromobilů pro své zaměstnance podpoří společnost SAP také příspěvkem na baterie. Ten je má motivovat přechodu z běžných automobilů na elektromobily. V kombinaci daňovým zvýhodněným poskytovaným německou vládou totiž téměř vyrovnává rozdíl v pořizovací ceně mezi elektromobilem a běžným vozem.

Více informací najdete na www.sap.com, @sapnews nebo www.sap-tv.com.

Fotobanku společnosti SAP najdete zde: http://www.sap-tv.com/stockfootage/

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 251 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.