Český telekomunikační úřad obnovil akreditaci cenové kalkulačce Tarifomat

Praha, 17. července 2014 – Český telekomunikační úřad obnovil akreditaci cenové kalkulačce Tarifomat k mobilním hlasovým službám a mobilnímu přístupu k internetu. Tato cenová kalkulačka prošla akreditačním řízením úspěšně až na podruhé, když při prvním hodnocení ČTÚ shledal ve funkčnosti cenové kalkulačky několik nedostatků. (TZ)

V rámci akreditačního procesu ČTÚ společně s nezávislým technickým auditorem prověřuje soulad cenové kalkulačky s akreditačními kritérii ČTÚ, jakými jsou např. dostupnost, transparentnost či přesnost a aktuálnost cenového srovnání.

Akreditace platí jeden rok od 15. července 2014 a její prodloužení je podmíněno absolvováním nového akreditačního řízení. Odkazy na stránky akreditovaných cenových kalkulaček lze nalézt zde.

Účelem akreditace cenových kalkulaček je ochrana zájmů uživatelů služeb elektronických komunikací prostřednictvím nástroje, který zdarma umožní přehledné srovnání služeb, a to i na základě individuální spotřeby. Udílení akreditací zahájil ČTÚ počátkem roku 2012.