Řada Intel SSD Pro 2500 přináší firmám osvědčené bezpečnostní funkce a nižší náklady na vlastnictví

SANTA CLARA, USA, 22. července 2014 – Společnost Intel dnes oznámila rozšíření profesionální rodiny svých SSD disků o novou řadu, jež nese označení Intel® SSD Pro 2500. Nová řada SSD disků pro firemní uživatele nabízí nižší celkové náklady na vlastnictví, lepší funkce pro zabezpečení i správu a vysoký výkon odpovídající dnešním požadavkům. (TZ)

Řada Intel SSD Pro 2500 je vybavena vyspělými zabezpečovacími funkcemi navrženými zejména se zřetelem na firemní uživatele – od malých firem až po velké podniky. Tyto funkce spolu se vzdálenou správou a podstatně nižší chybovostí než u pevných disků (HDD) podstatně snižují frekvenci nákladných servisních návštěv.

Správa bezpečnosti dat je klíčová záležitost pro firmy a velká výzva pro IT odborníky. Narušení dat, často v důsledku ztracených nebo odcizených počítačů, mohou firmu stát až 50 000 dolarů na ztrátě produktivity, náhradě zařízení, obnovení dat a právních nákladech.1 Ke snížení rizika této hrozby používají SSD disky řady Intel Pro 2500 Series automatické hardwarové 256bitové šifrování, jež chrání data, aniž by při tom docházelo ke ztrátě výkonu. Vedle toho jsou vybaveny novým standardem OPAL 2.0* od Trusted Computing Group a podporují Microsoft eDrive*. Tyto standardizované nástroje pomáhají předcházet únikům dat a zároveň podporují šifrované vymazání, takže disky je možné recyklovat.

„Potřeba chránit aktiva, sledovat efektivitu a dohlížet na to, že zaměstnanci budou mít k dispozici nejlepší možné nástroje — to je výzva, před níž dnes IT oddělení stojí,” prohlásil Rob Crooke, viceprezident společnosti Intel a generální manažer Non-Volatile Memory Solutions Group. „Intel SSD Pro 2500 Series je komplexní a vyvážené řešení, které dokáže v rozumné míře uspokojit často protichůdné nároky a požadavky. Rozšíření profesionální rodiny SSD disků o Intel Pro 2500 je významným krokem, který umožní firmám všech velikostí uspokojit své klíčové potřeby.”

„Intel SSD Pro 2500 Series je úložné řešení druhé generace postavené na standardu OPAL a IT oddělením ve firmách umožní ochránit data svých uživatelů a zároveň nabídne cenné funkce, které pomohou snížit provozní náklady,” prohlásila Candace Worleyová, viceprezidentka a generální manažerka divize Endpoint Security, McAfee*, jež je součástí Intel Security. „Pro 2500 Series je skvělá kombinace pro naše bezpečnostní řešení spravované McAfee ePolicy Orchestrator*, přičemž všechny společně spolupracují, aby IT oddělením poskytly zabezpečení, správu a kontrolu bez ohledu na koncové body.”

V prostředí s technologií Intel® vPro™ Technology, Intel® Setup and Configuration Software a špičkovým zabezpečovacím softwarem lze spravovat disky řady Pro 2500 vzdáleně. IT oddělení tedy může monitorovat stav disků a případné chyby okamžitě odstraňovat. Možnost vzdálené správy umožňuje vytvářet takové IT strategie, díky kterým bude možné předcházet chybám a zároveň nabízet vysoký uživatelský komfort. Funkce vzdálené správy mohou rovněž využívat integrované aplikace i internet věcí, kdy lze snížit počet odborníků nutných k dohledu nad těmito zařízeními. K ochraně uživatelských dat a snížení celkových nákladů na vlastnictví přispívá i možnost vzdáleně spravovat, monitorovat i aktualizovat aplikace typu bankomatů nebo digitálních návěstí.

„Firmy všech velikostí se potýkají se stále větším problémem ochrany citlivých dat a zároveň slučitelnosti s ohromným množství zákonů a regulací,” prohlásil prezident a generální ředitel Wave Systems* Bill Solms. „Intel SSD Pro 2500 Series nabízí solidní základ pro jakýkoli bezpečnostní program, neboť disponuje šifrováním na hardwarovém základě bez dopadu na výkon disku. Náš cloudový software se ukazuje jako dobrý doplněk Intel SSD Pro 2500, neboť nabízí vzdálenou správu, automatické obnovení hesla i zabezpečené auditní logy, na jejichž základě lze ověřit, že dokument na odcizeném nebo ztraceném laptopu byl zašifrovaný.”

Intel SSD Professional Family je součástí programu Intel® Stable Image Platform, jehož součástí je i patnáctiměsíční dostupnost komponent a ovladačů pro zajištění kompatibility a stability. Díky tomu jsou minimalizovány časové nároky na instalaci a na školení IT personálu. Intel SSD Pro 2500 je rovněž vybaven optimalizací výkonu, díky čemuž lze zvýšit životnost baterie a nabídnout lepší mobilní výkon.

Intel SSD Pro 2500 bude dostupný jak ve 2,5“, tak M.2 verzi. Kapacitní rozpětí se pohybuje od 120 do 480 GB. Na disky se bude vztahovat pětiletá omezená záruka a nabídnou špičkovou úroveň chybovosti pod 1 % (AFR). U jiných SSD a HDD dosahuje AFR až pěti procent nebo i více v mobilních prostředích.

Více informací o SSD discích společnosti Intel lze nalézt na www.intel.com/ssd nebo v multimediálním presskitu na www.intel.com/newsroom/ssd. Zprávy o Intel SSD lze sledovat také na Twitteru: @intelssd nebo na communities.intel.com.

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Intel také jako lídr korporátní odpovědnosti a udržitelnosti první na světě nabízí komerčně dostupné procesory bez obsahů konfliktních surovin. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com, o procesorech bez konfliktních surovin se dozvíte více na conflictfree.intel.com.