Brutální novinka MSI GT72 konečně u nás

Společnost MSI na český trh oficiálně uvedla nejnovější model herního notebooku MSI GT72 Dominator/Pro s výkonnou grafikou NVIDIA GeForce GTX880M (Dominator PRO) a GTX870M (Dominator). Dominantou zcela nového designu herního stroje je kartáčovaný kov a dynamické linie inspirované silnými závodnímu vozy. Od svých předchůdců zdědil špičkovou DNA profesionálního hráče nesoucí jedinečné funkce, výbavu a ohromující výkon. (TZ)

Grafický MXM modul pro snadnou aktualizaci

Nejvyšší řada herních notebooků MSI GT je vždy vybavena nejvýkonnějšími grafickými kartami, nyní v podobě MXM modulu, který umožňuje snadnou výměnu a upgrade. Hráči s příchodem nové generace grafik budou jen těžko spokojeni se svou stávající a nyní mohou snadno přeřadit na vyšší výkon. Výhodou nezávislého MXM modulu je také snazší chlazení GPU a nerozšiřování vyzářeného tepla na základní desku a další komponenty a tím pádem i jejich vyšší životnost.

Tlačítko pro nezávislé přepínání grafiky

K již zavedeným speciálním funkčním klávesám herních notebooků MSI přibylo zcela nové tlačítko pro nezávislé přepínání integrované a samostatné grafické karty. Barevné podsvícení tlačítka pak označuje, která grafika se aktuálně používá. Díky tomuto návrhu již nastavení grafiky v dané hře nebude mást systém automatického přepínání grafik a máte vše plně pod kontrolou. Zabráníte tak i situacím, kdy se automaticky zapne méně výkonná integrovaná grafika v případech, kdy daná aplikace není odladěna pro výkonné GTX grafiky. Manuální volbou integrované grafiky pak můžete v případě potřeby naopak šetřit baterii a pracovat déle.

Nejnovější technologie MSI v GT72

Super RAID 3 se čtyřmi SSD v RAID 0

Technologie MSI Super RAID již třetí generace díky zapojení čtyř rychlých SSD disků do diskového pole RAIOD 0 umožňuje dosahovat rychlosti čtení a zápisu přes 1600 MB/s.

Cooler Boost 3 – vyšší výkon, nižší hlučnost

Technologie Cooler Boost 3 je duální systém chlazení určený pro novou generaci extrémně výkonných procesorů a grafik. Pro maximální pohodlí je opět doplněn tlačítkem pro možnost nezávislého spuštění na plný výkon. Díky vysoké účinnosti nové řešení nevyžaduje více prostoru a je tišší. Systém chlazení MSI utáhne i procesory Core i7 Extreme procesory a grafiky GTX880M 8GB grafiky a to při nižší teplotě než konkurenční řešení. Při vynuceném plném výkonu dokáže snížit teplotu o 8 – 10 °C a GPU o 4 – 5 °C při stále nízké hlučnosti.

Rychlejší a zase chytřejší Killer Doubleshot Pro

MSI GT72 Dominator/Pro je první notebook na světě vybavený inteligentní síťovkou Killer Doubleshot Pro. Rychlá herní síťovka podporuje Gb LAN i duální WiFi 802.11ac. Karta je vybavena také funkcí Smart Teaming pro optimalizaci využití šířky pásma při současném použití Gb LAN a Wi-Fi připojení.

Audio Boost 2 se třemi předzesilovači

Díky třem samostatným předzesilovačům pro reproduktory, subwoofer a headset, izolovaným audio obvodům a zlatým konektorům Audio Boost 2 zaručuje dokonalou zvukovou čistotu a nezkreslenou reprodukci původního zvuku i prostorových efektů.

Dynaudio: Perfektní zvuk skutečností

Systém ozvučení od proslulé značky Dynaudio byl speciálně navržen pouze pro herní notebooky MSI. Herní notebook GT72 je vybaven zcela nově navrženými dvěma stereoreproduktory a jedním subwooferem. Podání zvukových detailů bylo vylepšeno až o 50 % a celková hlasitost se zvýšila až o 10 dB. Celý systém postavený z prvotřídních materiálů zaručuje perfektní kvalitu zvuku a poskytuje vynikající a jasný 3D efekt pro dokonalou orientaci v prostoru, který hráče doslova pohltí.

MSI funkce pro lepší herní zážitky

XSplit Gamecaster: To NEJ pro streamování

MSI GT72 Dominator/Pro je samozřejmě dodáván s nejnovější verzí XSplit Gamecaster, nejlepší aplikací pro nahrávání in-game videí a live streaming, stejně jako ostatní herní notebooky MSI. GT72 je navíc vybaven samostatným hardwarovým tlačítkem pro bleskové spouštění této aplikace. XSplit Gamecaster ocení všichni nadšení hráči, kteří se o své herní dovednosti a zážitky rádi podělí s přáteli online. XSplit Gamecaster umožňuje snadno nahrávat průběh herních kampaní a vysílat živé relace na Twitch, YouTube, Ustream a další služby.

Klávesnice SteelSeries: Podsvícená programovatelná hráčská klávesnice

Profesionální herní klávesnice SteelSeries s možností nastavitelného barevného podsvícení zaručuje přesné a pohotové reakce a vysokou odolnost.

SteelSeries Engine: Vytvoř si vlastní herní styl

SteelSeries Engine je aplikace, které spojuje všechny často používané hráčské funkce dohromady tak, aby pro každého hráče byly snadno přístupné z jednoho místa a jednoho rozhraní. Hráč si tak může snadno upravit jednotlivé funkce a klávesy a přizpůsobit si je vlastnímu hernímu stylu. V jedné aplikaci tak najdete nastavení podsvícení klávesnice, správu různých zařízení (např. headset, myš a klávesnice), vytváření a nastavování klávesových maker i textových maker. MSI GT72 je vybaven hardwarovým tlačítkem pro rychlé přímé spuštění aplikace.

Sound Blaster Cinema 2: Nej prostorový zvuk

Software Sound Blaster Cinema 2 zdokonalující prostorové podání zvuku naplno využije a skvěle zprostředkuje ty nejlepší zvukové efekty ve špičkové kvalitě, přesně podá lidský hlas, zvýrazní basy…

Matrix Display: 3 + 1 monitor

Díky integrovaným výstupům Mini DisplayPort 1.2 a HDMI 1.4 umožňuje funkce Matrix Display připojit až 3 externí displeje s rozlišením až 4K. Spolu s vestavěným displejem tak máte k dispozici zobrazení na čtyřech monitorech současně.

Technické parametry

Model name GT72 Dominator / Pro
Operating System Windows 8.1
LED Backlight Display 17.3″ Full HD (1920×1080), matted panel
Processor The 4th generation Intel® Core™ i7 Processor
Memory Type DDR3L, up to 1600MHz, 4 DIMM, max 32GB
Graphics GeForce GTX 880M / GDDR5 8GB (Dominator Pro)

GeForce GTX 870M / GDDR5 6GB (Dominator)

Hard Disk Capacity From single HDD up to 512GB Super RAID 3 + 1TB HDD 7200rpm
Keyboard Full-color backlight, Keyboard by SteelSeries
Optical Disk Drive BD Writer / DVD Super Multi
USB 3.0/2.0 6/0
Card Reader SD(XC/HC)
Video output: HDMI 1.4 / 2x MINI DisplayPort 1.2
Mic-in/Headphone out 1/1/1(line in)/1(line out)
LAN/WiFi Killer DoubleShot Pro
Bluetooth Bluetooth v4.0
Webcam Full HD type (30fps@1080p)
Battery 9-Cell Li-Ion 83wHr
Power Adapter 230W
Dimension (WxDxH) 428(W) x 294(D) x 48(H)mm
Weight 3.78Kg (w/ Battery)

O společnosti

MSI se pyšní více než dvacetiletou zkušeností v navrhování a výrobě IT produktů s vysokým výkonem. MSI se zaměřuje především na design a výrobu notebooků, kde se soustředí především na herní segment. Herní notebooky MSI jsou pověstné svou kvalitou a bezkonkurenčním poměrem cena/výkon. MSI dále navrhuje a vyrábí špičkové, spolehlivé a maximálně výkonné základní desky, grafické karty, spotřební elektroniku a periferie. S certifikací ISO 9001 a ISO 14001 poskytují výrobky MSI nejvyšší výkon a spolehlivost.

Naše výrobky dodáváme prostřednictvím místních poboček v Holandsku, Srbsku, Německu, Itálii, Polsku, Francii, Rusku, Taiwanu, USA, Kanadě, Brazílii, Japonsku, Číně, Korei, Austrálii, Velké Británii a Indii. MSI dodává své produkty distributorům, výrobcům PC a systémovým integrátorům. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách cz.msi.com.