Nová řada notebooků Aspire V Nitro přináší špičkový výkon i funkce

PRAHA, 15. srpna 2014 – Společnost Acer dnes oznámila příchod své nové řady notebooků Aspire V Nitro s úhlopříčkou displejů 15,6″ a 17,3″. Řada V Nitro byla navržena pro maximální zážitek, nabízí výkon a funkce pro řešení náročných multimediálních úloh, jako je editace fotek a stříhání videa nebo graficky náročné zábavní aplikace s vizuálními efekty a podmanivým zvukem, jako je například sledování Blu-ray filmů nebo hraní nejnovějších her. (TZ)

Pro náročné uživatele, kteří očekávají nečekané, je k dispozici ještě speciální řada Aspire V Nitro Black Edition. Ta přináší ještě vyšší výkon.

Navrženy tak, aby ohromily

Notebooky Aspire V Nitro se mohou pochlubit elegantním a ostře řezaným designem s profilem tenkým necelých 2,5 cm. Víko je vyrobeno technologií NIL (nanoimprinting litografie), která přináší díky složitému kovovému vzoru pocit jemného doteku a víko perfektně doplňuje design této řady notebooků. Aspire V Nitro nabízí stylově červeně podsvícenou klávesnici s plnohodnotným numerickým blokem nejen pro zábavu, ale také na produktivní práci ve dne i v noci.

Navrženy k vyššímu výkonu

Nejenže vypadají notebooky řady Aspire V Nitro skvěle, zároveň jde také o vysoce výkonné stroje s nejnovějšími procesory 4. generace Intel® Core™ nebo úspornými ULV modely. Jsou osazeny grafikami NVIDIA® GeForce® až po model GTX 860M a poskytnou tak uživatelům strhující herní výkon, který posune jejich vizuální zážitek stejně jako zábavu na zcela novou úroveň.

K vysoké rychlosti zpracování a úžasné grafice se u řady Aspire V Nitro přidává ještě dvojice antén pro bezdrátovou komunikaci namísto pouze jedné. Technologie dvou bezdrátových antén 2×2 přináší až dvakrát rychlejší datové přenosy oproti tradičním řešením s jednou anténou. Při bezdrátovém přenosu se používá technologie MIMO (multi-input/multi-output), proto nabízí řada Aspire V Nitro rychlejší připojení a je skutečně připravena na budoucnost.

Tato řada využívá technologii Acer DustDefender, což je inteligentní konstrukce umožňující odstranění prachu. Spoléhá na vysokorychlostní kovový ventilátor, u kterého lze vyjmout nahromaděný prach, což prodlužuje životnost notebooku a zvyšuje jeho výkon při zachování tichého a studeného provozu. Pokud intenzivní vytížení notebooku vyžaduje lepší odvětrávání, lze u série Black Edition v exkluzivním CoolBoost Turbo režimu ručně aktivovat o 19 % vyšší rychlost ventilátoru a tím o 11 % snížit teplotu procesoru/grafického čipu.

Navrženy pro maximální zábavu

Jedním z hlavních bodů, na které se Acer při návrhu řady Aspire V Nitro zaměřil, bylo poskytnutí prvotřídní zábavy. Uživatelé si mohou díky čtveřici zabudovaných reproduktorů (s celkovým výkonem 8 W) vychutnat silný prostorový zvuk ať už při poslechu hudby, sledování filmů či při hraní her. Díky tomu je dosaženo neuvěřitelně plného zvuku ze všech úhlů. Kromě toho jsou notebooky Aspire V Nitro vybaveny technologií Dolby® Digital Plus Home Theatre™ Dialog Enhancemen. Ta zvyšuje srozumitelnost dialogů a redukuje rušivé zvuky na pozadí, optimalizuje možnosti zábavy a zajišťuje křišťálově čisté podání multimédií, jak by mělo být.

Pro řadu Aspire V Nitro je také charakteristickým rysem Full HD displej s technologií IPS. Tato technologie In-Plane Switching poskytuje široké pozorovací úhly, které uživatelům umožňují podělit se o své zážitky z multimediálního obsahu s lidmi okolo, aniž by se museli bát ztráty kvality. Acer ComfyView (technologie zabraňující odleskům) snižuje únavu očí a zvyšuje komfort při sledování obrazu.

Tato exkluzivní kombinace špičkových technologií a jedinečných funkcí umožňuje řadě notebooků Aspire V Nitro poskytnout uživatelům okamžitý a špičkový výkon.

Další funkce & možnosti

S cílem zajistit uživatelům maximální komfort a bezproblémový chod, vybavil Acer svůj Aspire V Nitro dalšími funkcemi a možnostmi. Uživatelé mají možnost volby konfigurace s Blu-ray mechanikou, aby si mohli přehrát na svém notebooku nejnovější filmové hity a vychutnat si strhující filmový zážitek na cestách. Nebo mohou sáhnout po mechanice s podporou disků M-Disk pro ukládání dat na disky s životností až 1 000 let.

Na pevné disky s kapacitou až 3 TB mohou uživatelé uložit až 600 DVD titulů, 300 000 MP3 skladeb, nebo 20 000 fotografií, přičemž notebook zůstává tenký a lehký. A pro ty uživatele, kteří si potrpí na rychlost, tu je volitelné SSD úložiště s kapacitou až 256 GB SSD, se kterým u notebooků Aspire V Nitro získají rychlé probouzení a mnohem rychlejší přístup k uloženým souborům a aplikacím.

Cena a dostupnost

Řada notebooků Aspire V Nitro bude k dispozici v oblasti EMEA od začátku září. 15,6″ model bude začínat na ceně 19 990 kč, zatímco 17,3″ na 21 990 kč.

15,6″ model Black Edition se pak bude prodávat za 22 990 Kč a 17,3″ za 27 990 Kč.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.