Freecom představuje nový, ultra lehký, kompaktní, stylový a superrychlý SSD disk mSSD

Praha, 26. srpna 2014: Freecom představuje nový SSD disk vhodný pro ty, kdo ocení odolnost těchto disků vůči nárazům a zároveň stojí o úložné zařízení s vysokým výkonem a elegantním designem. Miniaturní disk Freecom mSSD je nyní dostupný v Evropě s dvouletou zárukou od výrobce a neomezenou technickou podporou. (TZ)

Freecom mSSD je malý SSD disk s konektorem USB 3.0, který má rychlost přenosu dat až 430 MB / s*. To z něj činí jeden z nejrychlejších externích mikro-SSD disků na trhu, poskytující až čtyřikrát rychlejší přenos souborů vůči standardním pevným diskům.

Novinka využívá všech výhod technologie SSD oproti běžné konkurenci – díky nepřítomnosti mechanických pohyblivých součástí vykazuje nižší spotřebu energie, nevydává hluk, je odolnější a zvládá přístup na jakékoliv místo disku se stejnou rychlostí a přesností.

Freecom mSSD je méně objemný a lehčí než kupříkladu golfový míček, váží pouhých 29 g a pyšní se rozměry 80 x 35 x 9 mm (D x Š x V). Představuje tak velmi působivou rovnováhu mezi kompaktností a výkonem. Uživatelé ocení také elegantní kryt z leštěného hliníku, který je podobný designu Macbooků a působí velice stylovým dojmem.

C:Usersadrian.amiridisDownloadsmSSD_Keyboard.jpg

Doporučená maloobchodní cena Freecom mSSD s kapacitou 128 GB (produktové číslo: 56330) činí 3.799 Kč a 256 GB (produktové číslo: 56275) 7.799 Kč.

Poznámka:

*Testováno na PC s operačním systémem Windows 8 referenčním nástrojem CrystalDiskMark’s. Skutečná rychlost závisí na velikosti souboru, výkonu počítače a OS.

– Zařízení podporuje USB Recording, umožňující pozastavení živého TV vysílání a nahrávání programů na externí paměťové zařízení přímo připojené k televizoru pomocí USB rozhraní.

– Všechny disky mohou být využity pro nahrávání přes USB a jsou naformátovány systémem FAT32 k okamžitému použití pro Mac i PC. Předinstalované softwarové aplikace podporují zálohování, obnovení funkcí a funkci úspory energie.

O společnosti Freecom

Od svého založení v roce 1989, Freecom navrhuje, vyrábí a prodává inovativní stolní a přenosné pevné disky, síťová úložiště NAS, flash disky, DVD vypalovačky, příslušenství a služby. Všechny výrobky jsou navrženy, konstruovány a certifikovány v Německu podle nejvyšších standardů kvality se zárukou spokojenosti zákazníků. Freecom je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media vlastněnou Mitsubishi Chemical Corporation, jednou z největších světových chemických firem, které významně investují do výzkumu a vývoje v mnoha různých odvětvích. Principy fungování společnosti jsou založeny na pomoci lidem žít zdravě, pohodlně a udržitelným způsobem. Freecom byl založen v Německu, ale jeho ústředí se nachází v Nizozemí. Regionální organizace Freecom jsou EMEA, APAC a Americas, s kancelářemi ve většině světových zemí. Pro více informací navštivte www.freecom.com a vyberte zemi, kde žijete.