Ivo Němeček se stává novým generálním ředitelem Cisco ČR

Praha 2. září 2014 – Od 1. září 2014 nahrazuje odcházejícího Jiřího Deváta v čele české pobočky společnosti Cisco Ivo Němeček. Funkce se ujímá dočasně do nástupu nového generálního ředitele. Jiří Devát se rozhodl čelit novým profesním výzvám mimo společnost Cisco. Jiří vedl českou pobočku více než 3 roky a významně se zasloužil o její úspěchy. (TZ)

Ivo Němeček nastoupil do společnosti Cisco ČR v roce 1996 a dosud byl vedoucím týmu systémových inženýrů. Více než 8 let je také členem vedení českého zastoupení firmy. Ivo Němeček je držitelem certifikace CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert), je profesionálem v oblasti IP sítí a bezpečnosti a má inženýrský titul v oboru matematiky. Má více než dvacetiletou praxi v IT a telekomunikacích. Před příchodem do Cisco pracoval ve společnosti Novell. V minulosti působil i jako odborný asistent na katedře matematiky Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT, kde se mimo jiné věnoval zrakově postiženým a nevidomým studentům.

„Mezi mé hlavní úkoly v pozici generálního ředitele patří, kromě zajištění bezproblémového chodu pobočky, péče o rozvoj naší partnerské sítě, která je naprosto jedinečná rozsahem i dovednostmi. Kromě toho se budu velmi aktivně věnovat segmentu menších a středně velkých zákazníků,“ říká Ivo Němeček, nový generální ředitel společnosti Cisco ČR. „Zákazníci vnímají přínos sítí a komunikačních technologií pro rozvoj podnikání. Rozšiřují a virtualizují svá datová centra, využívají videokonference pro komunikaci s partnery i zákazníky, připojují do sítí nová, dosud méně běžná zařízení a berou vážně zabezpečení informací. Stále větší roli ve firemní i mimofiremní komunikaci přitom sehrávají mobilní sítě a mobilita. Právě v těchto oblastech vidím velký potenciál pro náš další růst,“ vysvětluje Ivo Němeček

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.