Nová mikrobuňka od Ericssonu zrychlí internet až o 300 Mbps

Menší a odlehlejší lokality a v nich stojící budovy mají stejné požadavky na mobilní širokopásmové internetové pokrytí jako ty velké. V těch menších je ale třeba dosáhnout pokrytí s nižšími náklady z hlediska investic i provozu. (TZ)

Po mnoha mikrobuňkách a nosičích s přístupovými body Wi-Fi, které jsou již dodávány předním operátorům po celém světě Ericsson (NASDAQ: ERIC) nyní uvádí do provozu novinku s názvem RBS 6402. Jde o první interní mikrobuňku podporující v LTE síti rychlost až 300 Mbps.

Patrick Weibel, který je zodpovědný za mobilní datové sítě ve společnosti Swisscom, říká: “V rámci našeho úsilí o uspokojení rostoucí poptávky pro přístup k mobilním datům v budovách, které přinášejí nové mobilní sítě a M2M příležitosti, se zaměřujeme na nákladově efektivní nabídky pro menší budovy. S all-in-one v mikrobuňkách RBS 6402 od Ericssonu můžeme snížit naše náklady bez omezení výkonu a zůstat konkurenceschopní. “

V dnešní době, kdy jsou trendem mobilní pracoviště a kdy se do roku 2019 očekává desetinásobný růst mobilního datového provozu, představují aplikace M2M (machine to machine) příležitosti i výzvy pro mobilní operátory.  Aby uspokojily potřeby svých spotřebitelů a firemních zákazníků v oblasti růstu mobilních podniků a expanze do nových odvětví, musí mobilní operátoři poskytovat trvale vysoký výkon.

Daryl Schoolar, hlavní analytik zabývající se bezdrátovými infrastrukturami ve společnosti Ovum, říká: “Co se týče podnikových uživatelů, jde o sféru, kde Ovum zaznamenalo největší aktivitu pro oblast mikrobuněk. Ericsson přišel s řešením v podobě nové mikrobuňky, která nabízí paritu funkce a těsnou koordinaci s makrobuňkami. Zároveň je RBS6402  velmi silný integrovaný produkt sám o sobě, s kombinovanou sadou funkcí. V současné době nemá konkurenci. “

Jako první mikrobuňka podporující rychlost LTE až 300 Mbps, která je navíc nosičem agregací, RBS 6402 přináší dvojnásobnou kapacitu a rychlost. Jedná se o flexibilní multinosič budoucnosti, který umožňuje kombinované připojení (LTE, WCDMA a Wi-Fi) s podporou až 10 různých pásem se dvěma 3GPP pásmy (LTE a WCDMA) a 802.11ac provozu Wi-Fi současně dodává vyšší sazby ve špičce a kapacitě. Integruje LTE a 3G rádiový přístup. Dynamicky a bez problémů posouvá spojení mobilního zařízení mezi sítěmi, poskytuje nejlepší uživatelskou zkušenost a optimalizace síťových zdrojů. To také využívá LTE-Advanced a podporuje VoLTE. Vzdálená aktivace software frekvencí pásma a dalších funkcí eliminuje potřebu návštěv, ve spojení s refarmingem nebo získáním nových spekter.

Instalace Plug-and-play využívající stávající Ethernet pro napájení a připojení umožňuje plnou instalaci buňky a napojení na síť během 10 minut.

Kompletní řada mikrobuněk z dílny společnosti Ericsson a nosiče s řešením Wi-Fi – včetně nové RBS 6402 – operátorům umožňují řešit jakýkoliv požadavek mobilního širokopásmového pokrytí a kapacity nyní i v budoucnu. Optimalizace je pro vnitřní prostředí až do 5000 m2.

Johan Wibergh, vedoucí segmentu sítě ve společnosti Ericsson, říká: “S Radio Dot systémem jsme se  s novou definicí integrované architektury zaměřili na širokou škálu opomíjených budov. Věděli jsme, že musíme zlepšit poměr cena-výkon, který byl dosud zvláště na menších místech překážkou. Nyní RBS 6402 efektivně slouží potřebám menších lokalit, jejichž počet odhadujeme na asi 10 milionů budov po celém světě. S mikrobuňkou Ericsson a nosiči Wi-Fi portfolia mohou mobilní operátoři nyní oslovovat své zákazníky z řad spotřebitelů, podniků a nových průmyslových příležitostí v každém interiéru i exteriéru.”

Koordinací mikrobuňky s makro sítěmi Ericsson poskytuje spolehlivé propojení a přenosnost prostřednictvím heterogenních sítí, které využívají společné řízení provozu. Tento holistický přístup umožňuje nepřetržité monitorování výkonnosti uživatelů v různých rádiových technologiích, ať už 2G, 3G, LTE nebo Wi-Fi připojení na internet.

Ericsson podporuje všechny své mikroprodukty s designem sítě a zaváděním podpory a služby optimalizace. Ericsson Global Services také přináší možnosti end-to-end potřebné k zajištění bezproblémového fungování mezi doplňky mikrobuněk a stávajících síťových aktiv.

Poznámky pro redaktory:

Fotografie zařízení zde:

Ericsson předefinoval trh s mikropřístroji díky Ericsson Radio Dot System

http://www.ericsson.com/news/1731153

Zahájení: Ericsson rozšiřuje kapacitu s “mikrobuňkou jako službou”

http://www.ericsson.com/thecompany/press/releases/2014/02/1761184

Ericsson RBS 6402 – produktové stránky

http://www.ericsson.com/ourportfolio/products/rbs-6402

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2013 činily tržby naší společnosti 227,4 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress