Nový router ZyXEL rozšíří domácí síť pomocí duálních antén

Nový router NBG-418N v2 od společnosti ZyXEL nabízí rychlost bezdrátového přenosu až 300 Mb/s díky technologii 802.11n. Představuje tedy spolehlivé řešení pro streaming médií a hraní online her. (TZ)

Kromě toho, že přináší jednoduché a efektivní připojení pro domácnosti, obsahuje také správu šířky pásma, která umožňuje stanovovat priority pro provoz v domácí síti a zajišťuje konzistentní signál v rámci celé sítě. Router NBG-418N v2 je rovněž vybaven dvěma vestavěnými všesměrovými anténami se ziskem 5 dBI, které zaručují rozsáhlé bezdrátové pokrytí a stabilizují rychlosti přenosu dat.

O uživatelské vstřícnosti zařízení svědčí funkce WPS (Wi-Fi Protected Setup) a možnosti plánování bezdrátové sítě. Nastavení WPS „na jedno kliknutí“ zajišťuje bezproblémovou instalaci a umožňuje domácím uživatelům rychle a jednoduše zprovoznit zabezpečení. Plánování bezdrátové sítě lze nakonfigurovat jednoduchým přepínačem a aktivovat nebo deaktivovat tak připojení podle požadavků na používání sítě. NBG-418N v2 se může pochlubit také výraznou úsporou energie, protože snižuje zbytečnou spotřebu elektřiny při nečinnosti.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.