Cisco uvádí první firewall chránící i před nedokumentovanými hrozbami

Praha 18. září 2014 – Až dosud dokázaly firewally ochránit síť jen před známými hrozbami. Předdefinované politiky a hodnocení aplikací již ale nestačí. Nová generace firewallů Cisco ASA 5500 mění dosavadní zvyklosti. Kontextová a dynamická analýza bezpečnostních hrozeb umožňuje ochránit sítě v době před začátkem kybernetického útoku, v jeho průběhu i po jeho skončení. Osvědčené firewally Cisco byly totiž rozšířeny o novou generaci technologií Intrusion Prevention System (IPS) a Advanced Malware Protection (AMP) založených na platformě SourceFire. (TZ)

Kombinace Cisco Adaptive Security Appliance se službami FirePOWER poskytuje adaptivní několikavrstvou ochranu, která umožňuje předcházet útokům průběžnou analýzou hrozeb. To umožňuje rozšířit možnosti ochrany sítí za hranice toho, co bylo dosud možné očekávat od běžných firewallů. Vůbec poprvé si totiž díky technologiím FirePOWER umí firewall poradit s hrozbami nultého dne, tedy s novými a dosud nepopsanými útoky, na které nelze předem připravit bezpečnostní politiky. Cisco ASA se službami FirePOWER nabízí přehledné prostředí, zaměření na analýzu hrozeb a solidní platformu.

  • Přehlednost prostředí – správci sítí a bezpečnostní odborníci získávají přehledné rozhraní, v němž mohou jednoduše získat informace o připojených zařízeních (včetně mobilních), potenciálně nebezpečných aplikacích, hrozbách i indikátorech kompromitace (IoC)

  • Zaměření na hrozby – kombinace osvědčených technologií pro ochranu před známými i pokročilými hrozbami je propojena s AMP schopnou bojovat s hrozbami nultého dne, kontinuální analýzou a Cisco Collective Security Intelligence (CSI).

  • Solidní platforma – zákazníky ověřená platforma Cisco ASA kombinuje možnosti FirePOWER, kromě tradiční ochrany nabízí i novou generaci technologie IPS a pokročilou detekci hrozeb v jediném zařízení. Tato integrace přináší zjednodušení firemní bezpečnostní infrastruktury při současném zvýšení bezpečnosti a snížení nákladů na vlastnictví.

„Dosavadní funkčnost firewallů, které byly schopny reagovat jen na popsané hrozby či nestandardní chování aplikace, již firmám nedostačuje,“ vysvětluje Pavel Křižanovský, technický ředitel Cisco ČR. „Nová generace firewallů Cisco rozšiřuje ochranu do oblastí, které doposud vyžadovaly speciální zařízení. Integrace těchto funkcí do firewallu výrazně usnadňuje zákazníkům správu jejich bezpečnostních politik,“ pokračuje.

Bezpečnostní prostředí se rychle mění. Kybernetická kriminalita se stává svým způsobem průmyslovým odvětvím. Tomu se musí přizpůsobit i bezpečnostní politiky. Ty musí být zaměřeny právě na analýzu hrozeb a okamžitou reakci na případný útok. Jen takovým způsobem lze ochránit duševní vlastnictví firmy, ale i data a informace zákazníků, jejichž ohrožení by mohlo znamenat zásadní ztrátu důvěry. Architektura Cisco ASA nabízí integrovanou ochranu proti aktuálním hrozbám v jediném zařízení.

Funkcionalitu nové generace lze získat pořízením nových firewallů Cisco ASA sérií 5500-X a Cisco ASA 5585-X. Jejich integrální součástí jsou také licence ke službám FirePOWER. Všichni zákaznici, kteří již firewally těchto sérií vlastní, si mohou jejich funkčnost rozšířit jednoduše dokoupením licencí FirePOWER Services for Cisco ASA.

Další informace o Cisco ASA se službami FirePOWER získáte na www.cisco.com/go/asafps

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.