Co všechno umí Big Data. Do Česka přijíždí SAP Big Data Truck

Že si pod pojmem Big Data neumíte nic představit? Snadná pomoc. Do Česka právě dnes dorazil SAP Big Data Truck, na jehož palubě se na vlastní oči můžete přesvědčit o tom, že analýza a zpracování takzvaných velkých dat může zrychlit dopravu i závodní automobil, fotbalistům pomoci vylepšit přihrávku nebo obchodníkům lépe poznat zákazníka. Přesvědčit se o tom můžete na vlastní oči v SAP Big Data Trucku. Ve středu a ve čtvrtek je expozice otevřena pro veřejnost. (TZ)

Praha, 13. října 2014 — V rámci SAP Big Data Tour dorazil do Česka kamión, v jehož útrobách si mohou návštěvníci prohlédnout konkrétní využití fenoménu Big Data v každodenní praxi. Expozice ukazuje, jak lze díky výpočetní platformě SAP HANA v reálném čase analyzovat a přehledně zobrazit takové objemy dat, které dříve nebyly běžně zpracovatelné. Kamion běžně sloužící týmu McLaren-Mercedes pro převážení vozů formule 1 bude pro veřejnost přístupný ve středu 15. 10. 2014 od 10 do 17 hodin v Dejvicích před Fakultou informačních technologií ČVUT v Praze (Thákurova 9, 160 00 Praha 6) a ve čtvrtek 16. 10. 2014 do 17 hodin u stanice metra Budějovická.

Pro návštěvníku SAP Big Data Truck jsou připraveny čtyři hlavní prezentacei:

  • Fotbal a SAP Match Insight – podívejte se na aplikaci, která pomohla německé fotbalové reprezentaci k titulu mistrů světa, a může do budoucna umožnit fanouškům na stadionu úplně nový zážitek. Na svém mobilním telefonu budou mít totiž k dispozici podrobné statistiky či opakované záznamy, jako by seděli u televizní obrazovky.

  • Doprava a využití ve Formuli 1 – tým McLaren-Mercedes využívá schopností platformy SAP HANA k analýze dat získaných z automobilu během závodu a k úpravě strategie. V běžném životě mohou například data ze semaforů a senzorů v silnicích pomoci k větší plynulosti dopravy ve městech.

  • Chytrý prodejní automat – na základě analýzy chování zákazníků může v budoucnosti prodejní automat předpovědět, co si chce zákazník koupit a ke konkrétní volbě zboží mu například nabídnout slevu na další nákup.

  • Panoramatické fotografie – složte si miliony obrázků od různých autorů a prohlédněte si panoramatické záběry ve vysokém rozlišení.

Více informací získáte na adrese: http://www.virtualbigdatatour.com/

Více informací najdete na www.sap.com, @sapnews nebo www.sap-tv.com.

Fotobanku společnosti SAP najdete zde: http://www.sap-tv.com/stockfootage/

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 248 500 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.