Bezhotovostní platby jsou dnes naprostým standardem. Zákazníci si je oblíbili a s rozvojem bezkontaktních technologií je možnost platit kartou stále více žádána. Podnikatelům přináší akceptace bezhotovostních plateb za jejich zboží či služby mnoho výhod. (TZ)

ZyXEL zdůrazňuje, že jeho brány ani produkty pro širokopásmový internet a konektivitu neobsahují chybu Shellshock. (TZ)

16. října 2014, Praha – ZyXEL Communications ujišťuje své zákazníky, že její brány ani další produkty pro širokopásmový internet a konektivitu nejsou ohroženy chybou Shellshock postihující příkazové procesory Linux a Unix Bash, na kterou bylo veřejně upozorněno 24. září 2014.

Víme o vážných škodách, které Shellshock působí a nadále intenzivně pracujeme na tom, aby měli naši zákazníci k dispozici tu nejlepší ochranu a optimální řešení. Konkrétně ZyXEL vydal novou opravu a aktualizaci pro WLAN kontroléry (řady NXC) a WLAN přístupové body (řady NWA3000-N a NWA5000-N). Cílem je zmírnit obavy zákazníků ze souvisejících útoků.

Shellshock (též Bashdoor) je bezpečnostních chyba v široce využívaném Unixovém Bash Shellu. První taková chyba byla zveřejněna 24. září 2014. Mnoho webových serverů, používá Bash pro zpracování určitých konkrétních příkazů, což umožňuje útočníkům, aby zranitelná verze Bashe začala vykonávat libovolné příkazy. Na základě těchto příkazů pak útočníci mohou získat neautorizovaný přístup do počítačového systému.

ZyXEL pokračuje ve sledování dopadu chyby Shellshock a v případě potřeb bude zákazníkům poskytovat nejnovější aktualizace. V zájmu optimálního zabezpečení sítě ZyXEL doporučuje, aby zákazníci omezili přístup přes chráněné sítě a přístup pomocí přihlašovacích údajů udělovali pouze důvěryhodným uživatelům.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.