V Lidových novinách vychází pro předplatitele první knižní životopis Hany Benešové

Ukázky z nového  životopisu Hany Benešové  budou  pro předplatitele vycházet v příloze LN+ na pokračování až do konce listopadu. Autorem životopisu je historik a novinář Petr Zídek, který od roku 2001 působí jako redaktor respektované sobotní přílohy Lidových novin Orientace. (TZ)

První knižní životopis Hany Benešové popisuje příběh ženy, která je dodnes považována za nedostižný vzor první dámy. Autor zpracoval velké množství doposud neznámých nebo nevyužitých dokumentů z dvou desítek archivů a mluvil s lidmi, kteří měli k Haně Benešové blízko. Výsledkem je velmi čtivý portrét manželky druhého československého prezidenta, který přináší zcela nová fakta a souvislosti a také vyvrací doposud tradované omyly. Knihu doprovází velké množství fotografií z veřejných i soukromých zdrojů, z nichž velká část nebyla nikdy publikována.

Životopis Hany Benešové je Zídkovou osmou vydanou knihou, na jaře tohoto roku byl také editorem a jedním z autorů publikace Osobnosti Lidových novin věnované 120. výročí nejstaršího českého deníku.

Příloha LN+ je součástí nového věrnostního programu Lidových novin. Vychází každý pátek a přináší předplatitelům zajímavý obsah, například čtení na pokračování, kulturní tipy ze všech krajů a kurz angličtiny.